Eltérő az iPhone 6s telefonok üzemideje

iphone 6 wundercar sofőr
Rights campaigners stage a protest coinciding with the launch of the new iPhone 6s outside an Apple store in Hong Kong on September 25, 2015. Apple was urged to act as rights campaigners said a Chinese touchscreen glass supplier to the smartphone giant was exploiting factory workers. AFP PHOTO / Philippe Lopez
Vágólapra másolva!
A tesztek alapján az üzemidőben közrejátszik, hogy milyen gyártó alkatrésze van a készülékben. Bizony, egyik iPhone nem olyan, mint a másik iPhone.
Vágólapra másolva!

Az Apple szóvivője reagált az elmúlt hetek szóbeszédeire, melyek szerint a különböző gyártóktól származó iPhone 6s készülékek akkumulátora eltérő ideig bírja a strapát. A cupertinói cég azt mondja: elhanyagolható a különbség, de elismerik, hogy valamennyi tapasztalható.

"Tesztjeink és a felhasználói adatok azt mutatják, hogy

Még akkor is, ha eltérő összeszerelésű készülékeket veszünk figyelembe."

A kétféle processzor az oka

Az Apple idén két gyártóval készíttette az iPhone-ba került A9-es csipet. Az egyik felét a Samsunggal, a másikat pedig a tajvani Semiconnal.

Az már a korai szétszerelések után kiderült, hogy a kétféle A9 méretben enyhén eltér, azonban az első tapasztalatok alapján az üzemidő is különbözik, méghozzá drasztikusan.

Az új iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban Forrás: MTI/Marjai János

Az internetes tesztek szerint azok a telefonok, amelyekben a Semicon által gyártott processzor van,

majdnem két órával tovább bírják, mint a Samsung félék.

Ugyanakkor az Apple elutasította ezeket a teszteket, mivel: "Ezen tesztek során folyamatosan a legnagyobb processzorteljesítményen járatják a készüléket. Ez félrevezető módja annak, hogy valódi üzemidőt mérjünk fel."

A cég szerint minden chip az Apple legmagasabb elvárásainak felel meg, mind teljesítmény, mind pedig üzemidő terén.

Mától nálunk is kapható

A mai naptól Magyarországon is hivatalosan elérhetővé vált a iPhone 6s, valamint a 6s Plus. Az éjféli premierről írt tapasztalatainkat itt olvashatja.