New York megregulázta a Bitcoint

microsoft bitcoin fizetés windows
Filmfesztivállal népszerűsítik a Bitcoin virtuális fizetőeszközt
Vágólapra másolva!
New York általános szabályozást adott ki a BitCoinról. A kiskereskedők és a szoftvercégek gond nélkül elfogadhatják az online valutát.
Vágólapra másolva!

Hivatalos szabályozást adott ki New York városa a BitCoinról. A két éven át készült előíráscsomag értelmében csak a pénzügyekkel foglalkozó vállalatoknak kell külön kérvényhez folyamodniuk az internetes valuta használatát illetően.

A kiskereskedők és a szoftvercégek mindenféle regula nélkül elfogadhatják a BitCoint.

A szabályozást kidolgozó csapatot vezető Benjamin M. Lawsky elmondta, hogy a kérvényezési rendszer bevezetésére a pénzmosás elleni harc miatt van szükség.

Mivel a BitCoin nagyon nehezen ellenőrizhető valuta, ezért különleges figyelmet igényelnek az olyan tranzakciók, amik ezt a szokatlan pénznemet használják.

A lépés, bár elméletileg pozitív, nem mindenki tetszését nyerte el. A Coin Center nevű BitCoin-párti csoport például részrehajlással vádolja a város vezetését, amiért az a helyi bankokra nem terjesztette ki a szigorú ellenőrzéseket.

A szellempénz

A BitCoin egy olyan nyílt forráskódú internetes fizetőeszköz, melyet

2009-ben egy máig azonosítatlan felhasználó indított útjára.

Mivel a BitCoin nem függ a kibocsátóktól és a pénzügyi hatóságoktól, ezért az elmúlt években rossz hírre tett szert, mert sok esetben használták bűnszervezetek pénzügyeinek lebonyolítására. Ezért egyre több város és ország próbálja valahogy szabályozni a használatát, vegyes sikerekkel.