Vágólapra másolva!
Olyan kesztyűvel rukkolt elő egy spanyol startup, ami lehetővé teszi, hogy a virtuális valóságban megjelenített objektumokat megérintsük, sőt, úgy érzékeljük, mintha igaziak lennének.
Vágólapra másolva!

Virtuális valóság kesztyűvel rukkolt elő egy spanyol cég, mely nem csak azt teszi lehetővé, hogy megérintsük a digitális tér objektumait, de azt is, hogy tökéletesen érzékeljük őket a bőrünkkel.

A készülék belsejében 10 apró motor generál megfelelő frekvenciájú rezgéseket a kéz idegsejtjeinek stimulálásához.

A NeuroDigital Technologies állítása szerint a Gloveone nevű eszköz viselője a puszta kezével is meg tudja állapítani, hogy milyen leprogramozott objektumot tapogat,

legyen az egy alma, vagy akár egy zongora billentyűi.

A csapat a Kickstarteren keres támogatókat, a készülék piacra kerüléséhez 150 ezer dollárt (42 millió forint) szeretne összegyűjteni.

56 ezer forint a virtuális labdáért

A Gloveone egy teljes éve áll fejlesztés alatt, és többféle virtuális szemüveggel működik együtt, beleértve az Oculus Riftet és a Samsung Gear VR-t. A támogatók 199 dollár (56 ezer forint) fejében kaphatják meg a készüléket, feltéve, ha a gyűjtés sikerrel jár. A NeuroDigital jövő februárban szeretné postázni a kesztyűt, többféle méretben.