A Google akkor is megtartja a képeit, ha törölte

mobil este autó
Using cellphone with defocused city traffic
Vágólapra másolva!
A Google Photos alkalmazás akkor is feltölti a felhasználó képeit a felhőbe, ha az illető törli az appot.
Vágólapra másolva!

A Google saját fotóalkalmazása, bár nagy sikernek örvend, nem tökéletes: a felhasználók arra panaszkodnak, hogy az app törlése után is feltöltődnek a képeik a keresőcég felhőjébe.

Sőt, akkor is feltöltődnek a képek, ha nem csak az alkalmazást törlik le, de letiltják a Google Drive és a Google Plus appokat is.

Azaz a rendszer a felhasználó igényeit teljesen semmibe veszi.

A jelenség mögött valószínűleg az áll, hogy a Photos által eszközölt módosítások valamiért nem vonhatóak vissza az Androidban.

Frissítés: A cikk megjelenése után a Google hivatalosan is reagált a vádakra. Mint közölték, a Photos alkalmazás törlése nem elég ahhoz, hogy képeinket ne mentse a telefon továbra is a felhőbe, ehhez a szinkronizálást is ki kell kapcsolni. A beállításokban a Fiókok és szinkronizálás menüben kell a Google fülön kilőni a fotók automatikus mentését. "Dolgozunk rajta, hogy az üzenet mindenki számára egyértelmű legyen", és a felhasználók tudják, hogyan tudják használni a Photos appot.

Nem csak a képeket tartja meg

Nem csak a képekről van szó: a Google Photos az összes feltöltött anyag helyadatait, keresési funkcióit, beállításait is megtartja,

tehát a vállalat könnyen kompromittáló információkat szerezhet.

A Photost az idén nyáron tartott fejlesztői konferencián mutatta be a Google. Az alkalmazás teljesen ingyenes, legnagyobb előnye pedig, hogy korlátlan felhőtárhelyet biztosít a felhasználóknak.

Ráadásul a képeket automatikusan rendszerezi, így nem kell attól tartani, hogy nehéz lesz újranézni a két-három évvel korábbi nyaralás örömteli fényképeit.