Zuckerberg is nyilatkozott a párizsi merényletről

facebook mark zuckerberg
Nem fog összedőlni a marketingstratégiánk attól, hogy csak a valódi érdeklődőkkel tudunk kommunikálni az oldalon
Vágólapra másolva!
A Facebook alapítója szerint a szélsőségesek fenyegetése ellenére is fenn kell maradnia a véleményszabadságnak a közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg a nyilvános Facebook-oldalán publikált bejegyzést a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében történt vérengzéssel kapcsolatban. Ahogy a szerkesztőséggel szimpatizálók, ő is a #‎JeSuisCharlie‬, vagyis az "én is Charlie vagyok" címkével látta el a posztot.

Ő maga is volt már célpont

Zuckerberg bejegyzése szerint néhány évvel ezelőtt egy pakisztáni szélsőségesek őt magát is halálra ítélték, mert a Facebook megtagadta egy Mohamed prófétával kapcsolatos, a szélsőségesek számára sértő tartalmak törlését.

Forrás: AFP/Justin Sullivan



A cég akkor azért döntött így, mert hisz a vélemények szabadságáért még akkor is, ha azok a vélemények néha kissé sértőek. De az eltérő vélemények jobbá és érdekesebbé teszik a világot - írja Zuckerberg.

Nem engednek a nyomásnak

Az alapító szerint a Facebook mindig is az a hely volt, ahol az emberek szabadon megoszthatták véleményeiket másokkal. A vállalat betartja az országok helyi jogszabályait, de soha nem fogja engedni, hogy egy ország, vagy emberek egy csoportja megszabhassa azt, hogy a többi ember miket tegyen közzé az oldalon. Zuckerberg szerint a párizsi támadás elkövetői akciójukkal azt akarják elérni, hogy világszerte elhallgattassák a sajátjukkal nem azonos véleményeket, ennek pedig vissza kell utasítania mindenkinek.

"Nem hagyom, hogy ez megtörténjen a Facebookon. Egy olyan szolgáltatás építésében vagyok elkötelezett, amelyen bárki szabadon, erőszaktól való félelem nélkül elmondhatja véleményét bármiről" - írja a Facebook alapítója bejegyzésében. Posztja végén Zuckerberg kifejti, hogy gondol az áldozatokra, azok családjára, a franciákra, és minden olyan emberre a világ bármely pontján, akinek van bátorsága megosztani véleményeit és ötleteit még akkor is, ha ehhez bátorságra van szükség.