Felhőbe küldi a jegyzeteket a mikrózható okosfüzet

rocketbook füzet toll felhő internet digitális
A hét ikonhoz rendelhetünk hozzá tárhelyet vagy email címet
Vágólapra másolva!
Fél perc alatt megsemmisül egy több száz oldalas, kézzel írott dokumentum is. Szkennelésre viszont már több hasznos app is készült.
Vágólapra másolva!

Nem kell lemondani a hagyományos jegyzetelésről a digitalizáció érdekében: a Rocketbook füzetébe tollal írhatjuk jegyzeteinket, rajzolgathatunk, majd egy gombnyomással feltölthetjük az oldalakat a felhőtárhelyre.

Digitalizálhatjuk a jegyzetet

Az új okosfüzet első ránézésre nem sokban különbözik bármelyik írószerboltban kapható példányoktól, a lapokat azonban úgy tervezték, hogy könnyen digitalizálhatóak legyenek. Az oldalak alján hét különböző ikon található, melyekhez hozzárendelhetjük a Dropbox, Drive, OneDrive tárhelyeinket, az email címünket, közösségi oldalakat. A gombok megnyomásával tudja az app, hova is töltse fel a digitalizált jegyzetet.

A hét ikonhoz rendelhetünk hozzá tárhelyet vagy email címet Forrás: Rocketbook

Mint írták, elsősorban jó minőségű JPG-formátumban tölti fel az oldalt a füzet a felhőbe, míg emailben PDF-be konvertálja a kijelölt jegyzetet. A füzet maga érzékeli és kijelöli a szöveget vagy rajzot, és körbe is vágja nekünk.

Mikróval törölhetjük az oldalakat

A füzethez a Pilot Frixion hőérzékeny, fekete tollat adják, de az Amazonon és más online áruházakból más színekben is megkaphatjuk az eszközt. Ennek köszönhető, hogy az egész füzet egy szempillantás alatt újra üres lesz: elég bedobni fél percre a mikruhullámú sütőbe, és akár több száz oldalról egyszerre törlődik minden addigi írás. Ugyanakkor huszonötnél többször nem ajánlják az okosfüzet teljes törlését.

Nem kell többé szkennelni a jegyzeteket Forrás: Rocketbook

A füzetet és a tollat júniusi szállítással mindössze 25 dolláért, azaz kicsit több mint 7 ezer forintért vehetjük meg a cég IndieGogo-kampánya keretében. Nyárig készül el az ingyenes app androidos és iOS-re készített változata is.

Ezt egy appal is megtehetjük

Érdemes megjegyezni ugyanakkor, hogy a jegyzetek, rajzok, dokumentumok, számlák, QR-kódok beolvasására több, hasznos alkalmazás is készült, ilyen például a Scanbot, amely már mindkét népszerű mobilszoftveren is elérhető.