A világ legnagyobb közösségi oldala a Nokia térképrendszerét használná felületein, a tesztelés már zajlik.

A Nokia HERE térképét használja  a Facebook, legalábbis mobiltelefonon. A finn cég térképrendszere jelenleg csak a webes felület mobil verziójában használható, de a Facebook már teszteli az olyan alkalmazásokba való beültetését, mint a Messenger és az Instagram.

A bal alsó sarokban már ott van a HERE logó.Forrás: Origo

A Nokia és a Facebook együttműködése csendben kezdődött, egyik cég sem tett hivatalos bejelentést, de több mobilos felhasználónak tűnt fel a Facebookról indított navigációkon a bal alsó sarokban lévő „HERE” logó. Később a Facebook szóvívője kommentálta az észrevételeket: „Jelenleg teszteljük Facebookon a Nokia HERE térképét, hogy lehetőségünk legyen egységes navigációs élményt nyújtani.”

A Nokia már túladna rajta

A Facebook már korábban is érdeklődött a HERE iránt, miután múlt hónapban a Nokia bejelentette, hogy a szolgáltatás eladásán gondolkodik. A HERE jelenlegi becsült értéke 2 milliárd dollárd (540 milliárd forint), de könnyen lehet, hogy ennél jóval nagyobb összeget is elkérnek majd érte. Források szerint a Facebook mellett az érdeklődök között van többek közt az Apple, a Samsung,  az Uber és a Yahoo is.