Kevesebb drón zuhanhat le a jövőben

dron dji lezuhan intel
Vágólapra másolva!
Olyan komplett hardveres és szoftveres rendszert fejlesztettek ki, mely lehetővé teszi, hogy a drónok minden korábbinál jobban tájékozódjanak, és elkerüljék a veszélyes helyzeteket.
Vágólapra másolva!

Szenzorok, kamerák, az Intel technológiája és egy saját készítésű szoftver használatával a DJI kifejlesztett egy minden eddiginél pontosabb tájékozódási rendszert,

mely segíthet megelőzni a drónok baleseteit.

A Guidance-nek nevezett megoldás 20 méterről képes érzékelni és azonosítani az akadályokat, így a drón még időben kitérhet a veszélyes helyzetek elől.

Ezt eddig csak a pilóta tudta

Az ember irányította repülő eszközök azért teljesítenek jobban az éles bevetésekkor, mert az emberi agy a váratlan helyzetekre is tud reagálni, szemben a komputerek előre leprogramozott eljárásaival. Bár a Guidance sem váltja ki egyből a személyzetet, jó utat mutat a jövő fejlesztéseit illetően.

Sőt, a drónok pontosságán is javíthat: egy Guidance által vezérelt robotkopter pillanatok alatt azonosíthatja a célpontot, és stabilan felette maradhat, hála az érzékeny szenzorok állandó környezetfelmérésének.

Már az űrt is ellepik a drónok

Az egyre biztosabban manőverező drónok a jövőben emberek számára életveszélyes feladatokat is elláthatnak, legyen szó baleseti mentésről, vagy akár egy űrállomás javításáról – utóbbira jó példa a NASA robotkoptere, mely nullgravitációs térben is kiválóan repül.