Saját pénzküldési szolgáltatást indítana az Apple, retteghet a PayPal - legalábis akkor, ha igazak az értesülések, amik szerint a kaliforniai cég a frissen indult Apple Pay-t terjesztené ki minden saját eszközre.

Egyetlen üzenettel küldhetünk majd pénzt Apple-termékek között, állítja a The Wall Street Journal. A lap értesülései szerint az Apple már tárgyalásba kezdett amerikai bankokkal, hogy továbblépjen a jelenlegi Apple Pay rendszeren, és saját fizetési formátuma legyen. 

A hírt az is alátámasztja, hogy a cég az év elején új szabadalmat védetett le: ez egy közvetlen, Apple Pay-jel összekapcsolt internetes fizetési formáról szólt.

Amerikában már most könnyen lehet fizetni iPhone-nalForrás: AFP/Justin Sullivan

A rendszer a felhasználók Apple ID-ján, ujjlenyomat-hitelesítésen keresztül működhetne. A cég jövőre tervezi a szolgáltatás indítását az Egyesült Államokban. Egy ilyen rendszer nemzetközi elterjesztése azonban több idő lehet, magyar megjelenése pedig még annál is több: a tavaly bemutatott Apple Pay hazai elindításáról például még mindig nincs szó. 

A PayPal már előre félhet 

Az biztos, hogy ha az Apple beszáll az internetes pénzküldő-szolgáltatások közé, az felboríthatja az erőviszonyokat: a hír felröppenése után két százalékot zuhantak a PayPal részvényei, mely jeleneleg a legnépszerűbb internetes fizetési szolgáltatás az Egyesült Államokban.