A hétvégi párizsi robbantások az Anonymoust is felbőszítették. A hacktivista csoport teljes erejével nyomul az Iszlám Állam ellen.

Minden eddiginél nagyobb kibertámadásra készül az Anonymous. A hackereket tömörítő globális aktivista csoport célpontja az Iszlám Állam: így állnak bosszút a Párizsban történt terrortámadások miatt.

Komoly támadásokra számíthatnak. Ez háború. Készüljenek!" - üzente a szervezet.

Kiemelték: ez lesz az eddigi legkomolyabb kiberhadjáratuk. Céljuk a terroristák internetes viselkedésének lekövetése és az Iszlám Állam tagjainak felderítése.

Levadásszuk őket, nem menekülhetnek" - mondták.

Az Anonymous nem először fordul az Iszlám Állam ellen. Év elején a Charlie Hedbo elleni támadás dühítette fel a hacktivistákat, akik akkor a terroristák internetes toborzókampányát tették tönkre. Több Iszlám Államhoz köthető közösségi média profilt törtek fel, weblapokat tettek elérhetetlenné.

Az Anonymous egy árnyékban tevékenykedő, nem legális szerveződés, ami jórészt hackerekből és kiberbűnözőkből áll. Célja a totális átláthatóság támogatása, a korrupció felszámolása, és a mindenkori hatalommal szembeni kritika.

A világ minden részén élnek tagjai, a különböző csoportokat csak a közös ideológia köti össze. Bár sokan vannak fiatalok, az Anonymoust nem szabad lebecsülni: még az olyan törvényoldali szervek számára is veszélyes ellenfelek, mint az FBI vagy az Interpol.