Hamarosan olcsón veheti meg ezeket a játékokat

assassins creed syndicate kistop
Vágólapra másolva!
Számtalan nagyszerű videojáték jelent meg idén, de a 2015-ös év komoly csalódásokat is hozott a gamereknek. Hol a kiadó tette tönkre az élményt, hol a tervezőasztalon rontották el az egészet. Összeszedtük az idei év llegkiábrándítóbb videojátékait.
Vágólapra másolva!

Tegnap bemutattam, melyik volt az az 5 videojáték, amit kár lenne kihagyni. Most azt mutatom, mi az, amiket inkább kerüljünk el.

Szavazzon!

Ön szerint melyik volt az idei legnagyobb csalódást okozó videojáték?

A listán szereplő játékokat nagy várakozás előzte meg, de a végeredmény nem úgy sikerült, ahogy azt reméltük. A lenti játékok közül

nem mindegyik rossz magában, de az elvárásokhoz képest csalódást okozott.

Egy dolog azonban kölcsönös: ezeket a játékokat hamarosan jóval olcsóbban fogják értékesíteni, hogy elfogyjanak.

5. Star Wars Battlefront

(Elérhető: PlayStation 4, Xbox One, PC)

2015 utolsó negyedévében minden a Csillagok háborójáról szólt, hála az új film körüli őrületnek. Ezt természetesen az Electronic Arts játékkiadónak is meg kellett lovagolnia, így nem is csoda, hogy a Battlefront remekül időzítve, Az ébredő Erő premierje előtt másfél hónappal jelent meg, amikor

minden rajongó alig bírt magával.

A Star Wars Battleftront a filmek legendás csatáit eleveníti meg. Ez gyakorlatilag elhibázhatatlan recept.

Nem kellett volna ennyire nyíltan a pénzre menni Forrás: Electronic Arts

A fegyverrendszer és az akció még nem elég kiforrott, de

a hangulat elvihette volna a hátán a Battlefrontot, ha az tisztességes tartalommal jelenik meg.

A kiadó azonban a bevételmaximalizálást választotta, így rettentő kevés mód és pálya került a szoftverbe, fegyverből, illetve hősből is csak korlátozott számban jutott. Nem lehet azt mondani, hogy rossz játék lenne a Battlefront, hiszen a hangulatot hozza, de ha nem vagyunk hajlandók ráfizetni, csak nagyon rövid ideig tart az élmény.

4. Assassin's Creed Syndicate

(Elérhető: PlayStation 4, Xbox One, PC)

Az Assassin's Creed játékok már évek óta képtelenek a megújulásra, hála a rettentő szűkös fejlesztési időnek. A tavalyi Unity óriási csalódást okozott hibáktól hemzsegő, unalmas játékmenetének hála, az idén megjelent Syndicate-el pedig túlcsordult a pohár:

egyszerűen dögunalom az új Assassin's Creed.

Az idei epizód nem sokat tett le az asztalra Forrás: Ubisoft

A játék egyik legnagyobb újítása az, hogy egy helyett mindjárt két főszereplőt irányíthatunk, felváltva. Bár megpróbáltak minél egyedibb, változatos játékstílust adni a két karakternek, már a cselekmény közepén rájövünk:

édesmindegy, hányan vannak az Assassin's Creed főszereplői,

amíg a játékmenet nem esik át egy jelentős ráncfelvarráson.

Sajnálatos, mert a Battlefronttal ellentétben itt van bőven tartalom, de ha nem tervezik alapjaitól újra a játékmenetet, akkor az Assassin's Creed sorozat a süllyesztőben fogja végezni.

3. Battlefield Hardline

(Elérhető: PlayStation 4, Xbox One, PC)

Az Assassin’s Creed semmit nem újított, a Battlefield Hardline próbált, de közben teljesen identitását vesztette. Napjaink hadviselése helyett a rendőrök és a bűnözők világába csöppenünk, és katonai bevetések helyett utcai tűzharcot kaptunk.

Kevés a látványos jelenet, pedig azokat szerettük igazán a Battlefield-ben. Forrás: Origo

A végeredmény mégis: semmilyen. A történetet hiába próbálták úgy előadni, mint egy krimisorozatot,

egy ilyen szériát még a köztévé is elkaszálná, annyira kiszámítható és unalmas.

A Hardline játékmenete nem változott eleget ahhoz, hogy új iránynak lehessen nevezni, ahhoz viszont épp eléggé, hogy az előzőhöz se passzoljon már.

2. The Order 1886

(Elérhető: PlayStation 4)

A Battlefieldet és az új Assassin’s Creedet is a játékmenete miatt tettük erre a listára, a Sony idei legnagyobb durranását viszont épp azért, mert neki nincs ilyen.

A The Order 1886-ot minden PlayStation-tulajdonos nagyon várta,

hiszen a gép eddigi legszebb játékáról van szó, amiben vérfarkasok és különféle szörnyek ellen küzdhet meg a játékos, egy steampunk világban.

Szép, de ez még kevés Forrás: Origo

Kiderült azonban, hogy a grafika az egyetlen, amiben a The Order képes kiemelkedni a tucatjátékok közül, és tulajdonképpen nekünk semmi mást nem kell csinálni benne, mint átvezetőket nézni, néha előre tolni az analógkart, meg alkalmanként lőni.

Teljesen üres, feszültségtől és igazi játékélménytől mentes darab lett,

mely az év egyik legnagyobb csalódását okozta. Kár, pedig amúgy tényleg elképesztően szép: ha 2015 legszebb videojátékait szednénk össze, a The Order ugyanilyen előkelő helyezést kapna. De ez önmagában még nem elég.

1. Hatred

(Elérhető: PC)

A Hatredet nem azért előzte meg nagy várakozás, amiért a lista többi tagját. A tömeggyilkosság-szimulátor az első perctől, a koncepció bejelentésétől felháborító volt. Az elv, miszerint szembe akarnak menni a politikailag korrekt, színes-szagos játékok világával, még értékelhető, de hogy az ártatlanok gyilkolásán kívül semmi célt ne adjanak, az már kevésbé.

A Hatreddel nem csak az a baj, hogy bicskanyitogató és szükségtelenül kegyetlen:

az a gond, hogy játékként is rossz. Önismétlő és ötlettelen a szoftver játékmenete, maximum egy óra alatt teljesen kiismerjük. Onnantól kezdve pedig semmi újat nem képes nyújtani, csak a céltalan erőszakot.

A céltalan erőszaknál nem tud többet nyújtani a játék Forrás: Origo

A grafika hiába stílusos, ha cserébe az egész szoftver átláthatatlan, és egy idő után egyszerűen semmilyen. Mindenki arra számított, hogy a megjelenés után hőbörgéssel lesz tele az internet, de a Hatreddel ennél sokkal rosszabb dolog történt: senkit sem érdekel.

Arra viszont mindenképp jó volt, hogy bemutassa, nem érdemes csak egy botrányra felhúzni egy videojátékot. Nem feltétlen működik.