Megint a Siri miatt perelhetik az Apple-t

HORIZONTAL iphone siri
A woman displays "Siri", voice-activated assistant technology, on an Apple iPhone 4S in Taipei on July 30, 2012. Taiwan's National Cheng Kung University has filed a suit against US tech giant Apple, claiming the company's Siri intelligent assistant has infringed on two of its patents. AFP PHOTO / Mandy CHENG
Vágólapra másolva!
Egy texasi cég szerint három, Amerikában bejegyzett szabadalmát is megsértette az Apple Siri. Nem ez az első alkalom, hogy a virtuális asszisztens miatt perlik az Apple-t.
Vágólapra másolva!

Panaszt nyújtott be arról a texasi Dot 23 Technologies, hogy az Apple Siri nevű virtuális asszisztense három hangfelismeréssel kapcsolatos szabadalmukat is sérti.

A beadott kereset szerint három, Amerikában bejegyzett szabadalmat sértett meg az Apple, melyeket 2002 és 2007 között jegyzett be sajátjaként Byard G. Nilsson.

Ebből kettő a hangvezérelt tárcsázáshoz használt programhoz fűződik, amely képes felismerni és feldolgozni a kimondott alfanumerikus karaktereket. A harmadik földrajzi helyekhez kapcsolódó ajánlásokat sérti meg.

Nem először panaszkodnak a Sirire Forrás: AFP/Mandy Cheng

A cég kártérítést követel, bírót még nem jelöltek ki az ügyhöz.

Kínában vesztett

Nem ez az első eset, hogy a Siri miatt perlik az almás céget. 2013-ban egy kínai cég állította azt, hogy a Sirihez hasonlító Xiaoi programot már 2004-ben szabadalmaztatták az országban, az Apple pedig 2007-ben kezdte csak meg az asszisztens fejlesztését. Egy évvel később a felperes javára döntött a bíróság.