Még szigorúbb titkosításon dolgozik az Apple

iphone 6s apple show bemutatón
Apple CEO Tim Cook introduces the iPhone 6s during an Apple media event in San Francisco, California on September 9, 2015. Apple unveiled its iPad Pro, saying the large-screen tablet has the power and capabilities to replace a laptop computer. AFP PHOTO/JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Az Apple továbbra sem enged: egyenesen feltörhetetlenné szeretné fejleszteni az iOS titkosítási rendszerét.
Vágólapra másolva!

Hiába próbál folyamatosan nyomást gyakorolni az FBI az Apple-re, a cég nem hajlandó engedni. A szövetségi iroda a decemberi San Bernardinó-i terrortámadások egyik elkövetőjének telefonjához szeretne hozzáférni, de

az Apple nem akar hátsó ajtót építeni rendszerébe.

A cég visszautasította, hogy egy olyan módosított szoftvert hozzon létre, amellyel az FBI feltörhetné a terrorista iPhone 5c készülékét.

Tim Cook nem akar belenyúlni az iPhone-okba Forrás: AFP/Josh Edelson

Az Apple most úgy néz ki, pontot szeretne tenni az ügy végére: elkezdtek dolgozni új biztonsági megoldásokon, melyek

még azokat az apró kerülőutakat is eltörlik, melyeket az FBI kihasználhatna.

A cég így nemhogy könnyítené, de még nehezítené is az FBI dolgát. Ez egyben garancia is lenne arra, hogy amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy az Apple-nek létre kell hoznia a rendszert megkerülő szoftvert, azután többé nem lehetne azt használni.

Hamarosan lépni kell

Február 20-án kongresszusi meghallgatásra idézték be Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját és James Comeyt, a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatóját az Apple-telefonok titkosításának ügyében.

A meghallgatást március 22-én tartják a kaliforniai Riverside-ban.

A meghallgatáson a titkosító technológia, az adatvédelem és a nemzetbiztonság kérdéseit vitatják meg, illetve Cooknak és Comeynak el kell mondani, miképpen akarnak az iPhone-ok titkosításának ügyében előrehaladni.