Kávéfőzőből készült robotkéz

terminator robotkar
A Prop Endoskeleton Arm from the movie "Terminator 2: Judgement Day" that is estimated to sell for USD12,000 is displayed with other movie memorabilia at the Heritage Auction Gallery in Beverly Hills on April 8, 2010. AFP PHOTO/Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Evan Booth gondolt egyet, és egy kávéfőzőből nem reggeli ébresztőitalt készített, hanem szétszedte, és az alkatrészekből egy robotkezet fabrikált. Őt kell hívni a világvége előtt.
Vágólapra másolva!

A reggeli kávézgatás sokaknál bevett rutin, ám Evan Booth-nál vagy alábbhagyott ez a szokás, vagy pont a kortyolgatás közben jutott eszébe, hogy még egy fokkal izgalmasabb dolgokra is lehetne használni a kávéfőzőt.

A független biztonsági szakértő ugyanis úgy gondolta, darabokra szed egy Keurig K350 típusú kávéfőzőt, az

alkatrészekből egy robotkezet rak össze.

Ehhez segítségül hívott még pár konyhai eszközt, amik minden háztartásban megtalálhatók, és egy kósza

Evannak a projekt 200 órájába került, a munkafolyamatról pedig egy nagyon látványos, öt perces összeállítást (time-lapse) készített. A végeredmény magáért beszél, a mechanika viszonylag egyszerű, a

robotkézzel meg lehet markolni és fel lehet emelni egy üvegpoharat.

Fegyver a reptéren

Booth-nak nem ez az első próbálkozása, 2013-ban például arra kereste a választ, hogy a biztonsági kapun átlépve vajon a reptéren belül árult alapanyagokból készíthető-e valamilyen fegyver.

Azóta több videót is feltöltött saját weboldalára, amikben pont ezeket a lehetőségeket vette górcső alá. Létrehozott kisebb-nagyobb, élet kioltására alkalmas eszközöket.

Mindegyik kisfilmben kiemelte,

milyen egyszerű dolgok kellettek hozzá,

szerencsére viszont a folyamatról nem közölt részleteket.