Megjelent a Google új videóchat alkalmazása

google duo videochat app
Kifejezetten két személyre tervezték
Vágólapra másolva!
A napokban mindenki letöltheti a Google Duót, ami a keresőóriás saját videóchates szolgáltatása. A rendkívül egyszerűre tervezett app testvére, az Allo nevű csevegő is megjelenhet hamarosan.
Vágólapra másolva!

A Google májusi fejlesztői konferenciáján mesélt Duo és Allo nevű alkalmazásairól, amelyekkel a cég saját csevegőappokkal célozza meg a piacot. Az előbbi, kifejezetten videóhívásokra készült Duo a napokban jelenik meg világszerte, fokozatosan gördül ki.

Magyarországon mi még egyelőre az előregisztrációt tudjuk választani, de már csak napok kérdése, hogy letölthessük.

A mobilra fejlesztett videócset app androidos és iOS-es eszközökre is megjelenik, használatához regisztrálni sem kell, csak a telefonszámunkat megadni. Ezután egy érintéssel lehet videóhívásokat kezdeményezni, fogadni, a telefonkönyvünkben található kontaktokkal.

Kifejezetten két személyre tervezték Forrás: Google

Egyszerre két személy beszélgethet egy hívásban, ami hátrány az olyan többszemélyes videóhívást kínáló appokkal szemben, mint mondjuk a Skype. A Google az app egyszerűségét említi annak előnyeként, viszont ezért cserébe nincsenek gifek, csoportos csetek, filterek.

Az app egyik különlegessége a "Knock Knock" funkció, amellyel még azelőtt láthatunk élőképet a hívó félről, hogy elfogadtuk a hívását. Ez azért lehet hasznos, mert

rögtön láthatjuk, hogy miért hív minket, mit szeretne,

ha egy barátunk épp a jegygyűrűjét mutogatja a kamerának, azonnal tudjuk, hogy jó hírt közölne.

Az app elvileg úgy lett tervezve, hogy lassabb nettel is működjön, és ne befolyásolja a hívások minőségét az, hogy éppen wifin, vagy mobilneten keresztül használja azt a felhasználó. Ha úgy érzékeli az app, hogy a jel túl gyenge, akkor kép nélkül hallhatjuk a másikat.

Hallo, jön az Allo!

A májusi konferencián az Allóról is lehullt a lepel, a Duó testvéralkalmazásáról. Várható volt, hogy a Google is erősít mobilos csevegők terén, mivel ezen a területen jól lemaradt a konkurensekhez képest.

Az Allo kifejezetten csevegéshez készül, és pár különlegesebb funkcióval próbálja elcsábítani a felhasználókat. Az üzenetek például méretezhetők lesznek, ezzel érzékeltethetjük a suttogást, vagy a kiabálást. Rajzolhatunk a csetablakban küldött képekre, vagy titkosíthatjuk az éppen folyó beszélgetést.

A Messengernek üzen hadat az Allo Forrás: Google Developers

Lesz benne egy Smart Reply funkció, ami automatikusan válaszol üzenetekre, ez a szolgáltatásba épülő intelligens asszisztensnek lesz köszönhető. A Messenger példájára már készülnek hozzá a cég saját botjai is, amellyekkel időpontot lehet foglalni étterembe, vagy vásárolni bizonyos dolgokat.

Az Allo megjelenését szintén nyárra ígérte a cég, a jelek szerint már nem kell sokat várnunk erre sem.