Teljes erővel dobja be magát Androidon az Apple Music

WWDC 2015 apple music
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Johnny Iovine announces Apple Music during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple's annual developers conference runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kilenc hónap után megérkezett az androidos Apple Music app teljes értékű verziója, a legújabb frissítéssel kilép a béta állapotból. Az Android nyitottságának köszönhetően új funkciókat is kapott.
Vágólapra másolva!

Az Apple még tavaly júniusban indította útjára az Apple Musicot a 8.4-es iOS megjelenésével egyidőben. November óta tölthető le az app a konkurens cég mobiloperációs-rendszerére, Androidra is, igaz, a droidosok csak a béta változatot kapták meg.

Az androidos app a szerda óta letölthető frissítéssel

kilépett a béta állapotból,

ehhez csak a 30 megás csomagot kell letölteni.

A teljes értékű app pár extra funkcióval is gazdagodott, köszönhetően az Android nyíltabb felépítésének. Többek közt ennek köszönhetően kerülhetett be februárban az is, hogy a zeneszámokat már SD-kártyára is lehet menteni, ami iOS-en nem lehetséges, hiszen a telefon nem támogatja a memóriakártyák használatát.

Megjelenése óta 15 millióan használják Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az új frissítés egyik új hozománya a főképernyőn elérhető widget, amelyen a lejátszást vezérelhetjük egyszerűbben, és akár a microSD kártyára mentett offline zeneszámokat is könnyen elérjük arról.

Bekerült egy hangszínszabályzó (equalizer) is,

amit az app beállításai közül lehet előhívni az EQ opcióra kattintva. Alapállapotban ez a funkció nem jelenik meg, így manuálisan kell azt bekapcsolni. Ezután lehet választani a többféle stílusú zenékhez illő beállítások közül, mást a heavy metálhoz, és mást a hip-hophoz.

A frissítési napló szerint az app stabilabbá vált, és teljesítményén is sikerült javítani.

Az Apple Music kétféle csomagot kínál a három hónapos ingyenes próbaidőszak után: havidíjas modellben 5 euróért használhatja egy felhasználó, illetve havi 8 euróba kerül az a családi csomag, amellyel már egyszerre hatan élvezhetik a szolgáltatást.

Ideje beérni a többieket

Sokan felhúzták a szemüket azon, mikor az almás a cég Androidra is elérhetővé tette zeneszolgáltatását, de a lépés érthető.

Másképp nehezen tudná felvenni a versenyt

a konkurens Spotify-jal, a Google Play Zenével, vagy a Tidallal.

Hiába vannak az almás cégnek olyan piaci előnyt jelentő egyedi szolgáltatásai, mint a Beats1 webrádió, a legnagyobb streamingszolgáltatásoknak nagyobb az elérése. Az Apple szolgáltatása 15 millió előfizetőt szerzett a tavaly júniusi indulás óta,

a Spotify-nak kétszer ekkora bázisa van,

márciusban érte el a 30 millió előfizetőt.