Robbannak a Galaxy Note 7 mobilok, visszahív a Samsung

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
A Samsung világszerte visszahívja a Galaxy Note 7 készülékeket, miután többen is arra panaszkodtak, hogy az akkumulátorok töltés közben túlforrósodnak és lángra kapnak, a készülék felrobbanhat. A szállításokat átmenetileg leállították, estek a cég részvényei is.
Vágólapra másolva!

Több panasz is érkezett a napokban a Samsunghoz, miszerint a gyártó két hete megjelent csúcsmodellje, a Galaxy Note 7 töltés közben kigyulladhat, akár fel is robbanhat. A Samsung ezért világszerte visszahívja a mobilokat, minden érintett készüléket kicserélnek.

Ideiglenesen leállítják a készülékek szállítását a hazai és külföldi piacokon is, amíg lezajlik a csütörtökön elindított vizsgálat. A Yonhap nevű koreai hírügynökség szerint a cég már világszerte tárgyal a szolgáltatókkal, akik már forgalmazzák a mobilt, például az amerikai Verizonnal. A visszahívás miatt az Egyesült Királyságban csúszik a telefon megjelenése.

Teljesen leolvadhat az akksi miatt

A felhasználók egyre több felvételt tesznek közzé a töltés közben felrobbant, kigyulladt Note 7-esekről, Ariel Gonzalez YouTube-felhasználó videóján egy olyan készülék látható, ami szinte teljesen leolvadt.

A nő elmondása szerint a munkából hazaérve rakta fel töltőre a két hete vásárolt telefont, de amikor levette a telepről, a készülék lángra kapott. A felhasználók visszajelzései szerint azokat a telefonokat is érintheti a hiba, amelyeket USB-porton keresztül töltenek, főleg ha microUSB USB Type-C átalakítót használtak a régebbi eszközökhöz gyártott vezetékhez.

Az újabb mobilok körében nem ritka jelenség a felrobbanó akkumulátor, főleg akkor, ha a felhasználók nem a gyári töltőt használják hozzá.

Hivatalos számokat még nem tett közzé a Samsung, de egy belsős forrás szerint

az eladott készülékek 0,1 százalékát érintheti a dolog.

A Samsung hivatalos állásfoglalása

A Samsung elkötelezett a legmagasabb minőségű termékek gyártása iránt, ezért minden, a felhasználóinktól érkező bejelentést nagyon komolyan veszünk. A napokban a Galaxy Note7-tel kapcsolatos esetekre vonatkozóan alapos vizsgálatot folytattunk, amely során akkumulátorproblémát tártunk fel.

Idáig (szeptember 1.) világszerte 35 ilyen esetről szereztünk tudomást. Beszállítóinkkal közösen jelenleg is alapos vizsgálatot folytatunk, hogy azonosítsuk a piacon lévő, érintett akkumulátorok körét. Mivel a felhasználóink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért a vizsgálat lezárultáig leállítottuk a Galaxy Note7 értékesítését.

Azoknak a vásárlóknak, akik már kézhez kapták a Galaxy Note7-et, kicseréljük a készülékét a következő hetekben. Minden egyéb felmerülő kérdéssel forduljanak a Samsung ingyenesen hívható ügyfélszolgálatához a 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon!

Tisztában vagyunk vele, hogy mindez némi kellemetlenséget okozhat a piacon, de csak így biztosíthatjuk, hogy a Samsung továbbra is a legmagasabb minőségű termékeket kínálja a vásárlóknak. A partnereinkkel szoros együttműködésben azon dolgozunk, hogy a készülékek cseréje a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen.

A részvények zuhantak

A Samsung az idei második negyedévben rendkívül jól teljesített, az elmúlt két évben nem látott profitot könyvelhetett el. Ezt főleg a Galaxy S7 és Galaxy S7 Edge csúcsmobiloknak köszönheti.

A Note 7 legalább ennyire meghatározó modell a jó eredmények eléréséhez, így érthető, hogy a cég jó hírét megőrizendő inkább visszahívja a veszélyes mobilokat. Főleg, hogy a második félév még csak most kezdődött el, és szeptember hetedikén a konkurens Apple bejelenti az iPhone 7-et.

A visszahívás hírére eséssel reagáltak a Samsung Electronics részvényei, a cég árfolyama 2 százalék mínusszal zárt a dél-koreai tőzsdén. Ez az elmúlt két hét legalacsonyabb értéke.