Megmutatták a legújabb Nintendo konzolt

nintendo switch
Vágólapra másolva!
Beharangozó videót tett közzé a Nintendo legújabb konzoljáról, mellyel együtt kiderült: az eddig Nintendo NX kódnéven emlegetett konzol neve Nintendo Switch lesz. A videón végre mozgásban látjuk az egész ötlet működését, bár a specifikációkról még nem tudni semmit.
Vágólapra másolva!

Meglepő hírre ébredhettek a Nintendo-rajongók, ugyanis a japán játékóriás ma jelentette be, hogy magyar idő szerint délután négykor leleplezi legújabb konzolját. A Nintendo NX néven várt kütyü neve

Nintendo Switch lesz,

és mint neve is sugallja, az átalakíthatóság jellemzi majd.

Az előzetes pletykákból sok minden igaznak tűnik a videó alapján: egyszerre lesz házi- és kézikonzol is, gyakorlatilag a Wii U és a PlayStation Vita keverékét üdvözölhetjük benne.

A videón egy srác a tévé előtt kezd, ahol jól kivehető, hogy egy vezeték nélküli kontrollert nyomogat a kanapén, és egy Zelda játékot játszik. Ez még egy régivágású Nintendo kontrollerre emlékeztet külsőre. Majd annak két oldaláról lekapja a bal és jobb kézbe tartozó két kis vezérlőeszközt, és a tévére kötött dokkolóhoz sétál.

Itt lesz érdekes a történet, mivel a dokkolóban található kijelzőre fel lehet csatolni a két kis kontrollert, és azok külön-külön, vagy együtt felcsatolva is használhatók. Ezek a Joy-Con nevet kapták.

Nintendo Switch Forrás: Origo

Ezután láthatjuk hogyan használható a konzol utazás közben, autóban, vagy társaságban. Hátul egy kitámasztót is kapott a kütyü, így külön kis kijelzőként lehet használni anélkül, hogy kézbe fognánk. A leválasztott Joy-Conokat így hátradőlve nyomogathatja a játékos.

A videó során láthatjuk a The Elder Scrolls V: Skyrim, Mario Kart, Splatoon játékokat és egy kosárlabdás játékot is, gyaníthatóan az NBA 2K17-t. Cartridge-eken, azaz kazettákon lehet majd megvenni hozzá a programokat, amelyeket az eszköz felső részén kell becsúsztatni.

A Nintendo Switch 2017 márciusában fog megjelenni,

addig valószínűleg még hallhatunk többet a specifikációkról is - és kiderül az is, hogy hol rejtőzik a hardver, és mire képes.