Visszahozzák nekünk az öreg ördögöt!

Diablo 1, cover, cimlapi kep
Vágólapra másolva!
A Blizzard saját, kétnapos eseménye, a BlizzCon minden évben rengeteg meglepetést tartogat a rajongók számára. Nem volt ez másképp az idén sem, hiszen a világhírű fejlesztőcsapat a Diablo, a World of Warcraft, a Hearthstone, az Overwatch és a Heroes of the Storm kedvelőinek egyaránt örömet okozott a legújabb bejelentéseivel.
Vágólapra másolva!

Idén ünnepli 25. szülinapját a Blizzard Entertainment, aminek megünneplésére mi más adhatott volna helyet, mint az évek óta jól bejáratott rendezvényük, amire egy hangulatos videóval készültek. Ebben a pár perces válogatásban bemutatták, hogy milyen legendás játékokat készítettek nekünk, hogyan váltak hatalmas vállalattá, és a játékpremierjeik milyen elképesztő hangulattal várják az odalátogatókat.

Természetesen a kellemes visszaemlékezés mellett az általuk elképzelt jövőbe is betekintést nyújtottak, és most szépen sorra is vesszük a legfontosabb bejelentéseket.

Az ördög sosem alszik!

Idén húszéves a Diablo-széria, aminek apropóján a Blizzard bejelentette, hogy egy szülinapi frissítéssel – ami a The Darkening of Tristram nevet kapta – a legendás első részt teljes egészében a harmadik részbe implementálják. Így ismét visszatérhetünk a jó öreg Tristramba, ahol végigverekedhetjük magunkat mind a 16 szinten és a 4 fő ellenfélen.

Húsz év után ismét bejárhatjuk a Diablo legendás helyszíneit, csak épp a Diablo III grafikai színvonalában prezentálva Forrás: Blizzard

Viszont lesz egy „aprócska” megkötés is, hiszen évente csupán egy alkalommal, januárban játszhatunk majd az új részbe ültetett klasszikussal, amit azzal indokoltak, hogy ennek mindig egyfajta ünnepnek kell lennie a játékosok számára. Ez a frissítés jövő héttől már a tesztszervereken lesz,

így jó eséllyel már nem kell sokat várnunk a nosztalgiázásra.

Új, játszható karakter is érkezik a játékba, méghozzá a második rész közkedvelt nekromantája. Az új kaszt azonban csak 2017-től válik elérhetővé egy fizetős kiegészítő formájában.

A bejelentések hallatán a rajongók tömegesen adtak hangot nemtetszésüknek, hiszen sokan egy új kiegészítőlemez bejelentését várták, és a sokat pletykált Diablo 2 HD remastered változata és a következő rész bejelentése is elmaradt.

Csatlakozzatok a Légióhoz!

Nemrégiben ódákat zengtünk a World of Warcraft legújabb kiegészítőjéről – ami ugyan nemrég kapott egy hatalmas frissítést –, de a Blizzard már azt is elárulta, hogy milyen újabb tartalmakat fog betenni a játékba. Szeretnék a korábbi fiaskót elkerülni, ezért

folyamatosan adagolják az újdonságokat a játékosoknak, hogy azok egy percig se unatkozzanak.

A következő frissítésben (7.1.5) új jutalmak és eddig sosem látott fizetőeszközök érkeznek, a pandás kiegészítőből átemelik az összes dungeont, és hozzáadják a Timewalking rendszerhez, valamint a Brawler's Guild aréna is új ellenfelekkel gyarapszik.

A Legionnal nem állt meg az élet a WoW háza táján, jönnek a frissítések és az újdonságok Forrás: Blizzard

Vicces apróságok is érkeznek az úgynevezett Micro Holiday eseményekkel, amikkel humoros jutalmakat szedhetünk össze magunknak, és olyan mókás dolgokat művelhetünk, mint a hippogriffnevelés, a városőrködés és más hasonló finomságok.

A 7.1.5 után érkező frissítés viszont már sztorialapú lesz, és tiszteletünket tehetjük a 9 fő ellenféllel felvértezett Tomb of Sargerasban, tovább folytatódnak a kasztok kampányai, új World Questek érkeznek, saját bázist építhetünk fel a többi játékossal, és végre bekerül a repülés lehetősége is.

Sok szerencsét, Zsugabubus!

A Mean Streets of Gadgetzan képében egy újabb – immáron a negyedik – kiegészítő érkezik a Hearthstone-hoz, ami egyedi atmoszférájával kellemes gengszterhangulatot fog varázsolni képernyőinkre.

Ráadásul megbolondított kártyamechanikákkal fogunk találkozni a legújabb expanzióban, hiszen olyan kártyalapokat kapunk, amiket akár három kaszttal is kijátszhatunk. Természetesen nem hiányozhatnak a Legendary lapok sem, amik közül egyelőre Kazakus a legérdekesebb, aki egy olyan egyedi varázslattal rukkol elő, amit a játékos választhat ki.

Képernyőn a bajnokok ligája

Kétségkívül az Overwatch rajongói örülhetnek legjobban, hiszen hamarosan megérkezik az Overwatch League, ami nem kevesebbet kínál, mint hogy bármelyik játékosból lehet fizetett profi versenyző, ha elég kiemelkedő eredményeket ér el.

A fejlesztők a legnagyobb, világszintű e-sport ligát akarják létrehozni, amire minden esélyük megvan. A koncepció szerint a világot öt régióra osztják fel, amiben minden várost egy-egy csapat képvisel.

A csapatokon belül minden játékos szerződést kap, amiben fel lesz tüntetve, hogy mekkora fizetésért és milyen extra juttatásokért vállalja a ligában való szereplést. A Blizzard abban is segíteni fog a különböző alakulatoknak, hogy

könnyedén megtalálhassák a legtehetségesebb játékosokat, akiket aztán magukhoz csábíthatnak.

Az alapszakasz küzdelmei online zajlanak majd, viszont a rájátszás már offline esemény formájában fog megtörténni. Az egész rendszer kiszolgálására egy kompakt honlapot raknak össze, hogy minden fontos információt egy helyen találjanak meg a játék szerelmesei.

A legnagyobb örömhír, hogy végre megkaptuk az új hőst, Sombrát, akit egy rendkívül hangulatos animációs film keretében mutattak be. Így nyilvánvalóvá vált, hogy a legfrissebb karakter a „rosszak” táborát erősíti.

Sombra egy mexikói származású, offenzív karakter, akivel ugyan nehéz lesz játszani, de annál izgalmasabb élményt kínál. Bár fegyvere csak közelre lesz hatásos, de képes meghackelni ellenfeleit, akik emiatt nem tudják majd használni képességeiket, vagy képtelenek lesznek a gyógyításra.

Hősünk rövid időre láthatatlanná is válhat, a pálya egyik részére lerakott transzlokátornál pillanatok alatt ott teremhet, és az ultimate képességével egy hatalmas energiagömböt bocsát ki magából, ami mindenkit megsebez, és egyúttal meg is hackel, úgyhogy ezt az ínyencséget érdemes lesz a megfelelő pillanatra tartogatni.

A játékba érkeznek új pályák – egy téli és egy King of the Hillre optimalizált –, illetve új módok is, amik között találunk szimpla 1v1 párbajokat, hat a hat elleni véletlenszerűen sorsolt harcokat és a No Limits módot, ami a teljes szabadságot fogja nyújtani. Utóbbira azért is van szükség, mert a Quick Mode-ban hamarosan egy hőst csak egy csapattag választhat majd.

A Play of the Game részt is átalakítják, aminek 2.0-s verziója izgalmasabb kamerakezeléssel, egyéni mellett kooperatív megmozdulások bemutatásával és új bevezető animációkkal fog érkezni, de ez – ahogy a Blizzardnál megszokott – még a jövő zenéje.

A BlizzCon 2016 alatt rendezték meg az első Overwatch Világbajnokságot is, aminek döntője rendkívül egyoldalúra sikeredett. A dél-koreai delegáció könnyedén szerezte meg a világbajnoki címet, viszont a bronzmeccs egészen az utolsó pillanatig kiélezett volt a svéd és a finn csapat között, úgyhogy aki nem látta, annak érdemes visszanéznie.

Viharban született csemegék

A Blizzard ingyenes MOBA-ja, a Heroes of the Storm is számtalan új tartalmat kap, illetve két új hőst, akik a World of Warcraft rajongóinak szívét biztosan megdobogtatják, hiszen egyikük a Szövetség királya, Varian Wrynn, a másik pedig a jó öreg Ragnaros. Az egyedi kialakítású karakterekkel különböző stílusokban lehet majd játszani: amíg Varian harcosként vagy bérgyilkosként vethető be a csatába, addig Ragnaros 1v5-ös szituációkban is megállja a helyét a pályán lévő épületek megszállásával.

Újdonságként eltörlik a játékosprofilok maximális szinthatárát, visszahozzák a korábban játszható Haunted Mines térképet, valamint tovább fejlesztik a csapatkeresőt és a beépített voice chatet.

Különlegességként érkezik a Nexus Challenge, ami november 15-én kezdődik, és egészen január 4-ig tart. A részvételhez csak annyit kell tenniük a játékosoknak, hogy olyan emberrel játszanak le 15 meccset, aki a barátlistájukon szerepel. Cserébe Zaryát kapják játszható hősként, illetve egy Genji skint, amit Overwatch-ban használhatnak fel.

Az igazán lelkes játékosok további jutalmakban részesülnek, hiszen ha még további 15 mérkőzést lejátszanak, plusz 4 hőst kapnak meg (Aurielt, Greymanet, Kerrigant és Li-Minget), illetve egy új mountot és egy 30 napos Stim Pack boostot.

További jó hír, hogy ezt követően is érkeznek majd újabb skinek és játékmódok kedvencükhöz, valamint a rajongóknak további meglepetéseket is tartogat a Blizzard csapata.

Folytassa, Blizzard!

A kedvenc fejlesztőcsapatunk ismét rengeteg újdonsággal próbál új játékosokat beszippantani, illetve a régiek érdeklődését még tovább fenntartani, aminek csak örülni lehet, viszont abban továbbra is nagyon reménykedünk, hogy egy év múlva már egy újabb WarCraft- vagy Diablo-részt is be fognak jelenteni.