A Facebook nekimegy a Skype-nak

facebook logo
A Facebook is egyedi tartalmat akar adni felhasználóinak
Vágólapra másolva!
Az asztali, böngészős Facebookba is bekerülhet a csoportos hanghívás, ez pedig komoly fejtörést okozhat a Skype-nak.
Vágólapra másolva!

A Facebook láthatóan arra törekszik, hogy szolgáltatásán belül minden olyan dolgot el lehessen intézni, amit más csevegővel is lehet. A közösségi óriás szűk körben most a csoportos hanghívásokat teszteli az asztali, böngészős verzióban. Ezzel olyan szolgáltatásoknak üzen hadat, mint a Skype vagy a Hangouts.

A tesztelők egy átlagos csoportos beszélgetésben tudják kezdeményezni a több résztvevős hanghívást: a csetablakban egy telefon ikon kapott helyet, erre kattintva indul el a beszélgetés.

Áprilisban a mobilos Messengerbe is bekerült a csoportos hanghívás, de sokan még mindig számítógépről szeretnek beszélgetni társaikkal, mikrofonon keresztül, nem véletlenül ennyire népszerű még mindig a Skype.

Számítógépen is lehet csoportosan hívni Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A közösségi oldal ütőkártyája, hogy ehhez nem kell megnyitni egy külön appot, és ha több ismerőssel beszélgetnénk egyszerre, nem kell mindenkit felvenni Skype-on - elég ha ismerősök vagyunk, és behívtuk az embereket a csevegésbe.

A felkavaró hirdetésekkel is leszámolnak

Egy másik újítás is bekerült hétvégén: a közösségi oldal már kísérletezik azzal, hogy a felhasználók elrejthessék a felkavaró témájú hirdetéseket. Jelenleg a szülőknek ajánlott termékek, és az alkohollal kapcsolatos hirdetéseket kapcsolhatja ki egy szűk kör, de később bővülhet a sor más kategóriákkal is.

Ugyan a felhasználók eddig is kaptak némi kontrollt a hirdetések beállítások felett, most azt is megadhatnák, hogy milyen témák kavarják fel őket. Így elkerülhetnék, hogy például gyermekhalál után egy tápszer hirdetése bukkanjon fel a hírfolyamban.