Nagy hálózatfejlesztést hajtott végre a Vodafone

Vágólapra másolva!
Jobb hangminőség, magasabb beltéri lefedettség, többek között ezt ígérik a hálózatfejlesztés eredményeként, amely összesen közel 700 bázisállomást és 2000 cellát érintett.
Vágólapra másolva!

A Vodafone Budapesten és az agglomerációban jelentős beltéri lefedettség fejlesztést hajtott végre, ami a 4G-s ügyfelek számára az eddiginél gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget jelent, a 3G-s hálózaton pedig a korábbinál magasabb beltéri lefedettséget – ezt jelentette be Alexandre Froment-Curtil Vodafone-vezérigazgató, aki Michelangelo Giacco lakossági értékesítési és operációs vezérigazgató-helyettessel tartott sajtótájékoztatót Budapesten, a Westendben lévő új Vodafone üzletben, amely cég eddigi legnagyobb márkaüzlete lett.

Alexandre Froment-Curtil és Michelangelo Giacco Forrás: Vodafone

A júniustól november végéig tartó hálózatfejlesztés Budapesten és az agglomerációban – beleértve olyan városokat is, mint Érd, Szentendre, vagy Budaörs –

összesen közel 700 bázisállomást és 2000 cellát érintett.

A Vodafone azt ígéri, hogy a beruházásnak köszönhetően azoknak az ügyfeleknek, akik 3G-s vagy 4G-s telefont használnak, a korábbinál több lakó- vagy irodaházban lesz részük a 3G-s technológia által kínált hangminőségben. A Vodafone a fővárosban is bevezette a 900 Mhz-es 3G technológiát – a 99,8 százalékos kültéri 3G lefedettség mellett –, így a cég ígérete szerint kiemelkedő lett a beltéri 3G lefedettség Budapesten.

A fejlesztés nyomán a 4G-s készülékkel rendelkező ügyfelek gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget tapasztalhatnak, miközben

a Vodafone 4G lefedettsége Budapesten kültéren közel 100 százalékos, beltéren 97 százalékos, a metróban pedig 99 százalékos.

Elektromos autókat rendelhetünk mobilapplikációval

A Vodafone sajtótájékoztatóján bemutatkozott a GreenGo, Magyarország első elektromos autó megosztó szolgáltatása is. A környezetbarát elektromos autókat a felhasználók egy mobilapplikáció, illetve egy weboldal segítségével vehetik igénybe. A rendszerben jelenleg 45 autó érhető el Budapesten, a felhasználók ezeket okostelefonon keresztül foglalhatják le. A rendszerben elérhető autók folyamatos kapcsolatban állnak mind a vállalkozás központjával, mind pedig a műholdakkal és a felhasználók applikációjával.