Netre kötött tűzoltóautók vigyáznak a britekre

emergency one tűzoltóautó
A netre kötött tűzoltóautó hatékonyabb lehet
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban hálózatba kapcsolt, okos tűzoltó- és mentőautók vigyázhatnak a nyugodt ünnepekre karácsonykor.
Vágólapra másolva!

Az Emergency One az Egyesült Királyság speciális (tűzoltó-, mentő- és sürgősségi) járműveket gyártó cége pénteken jelentette be, hogy összekapcsolja a járműveinek fedélzeti számítógépeit a Vodafone dedikált 4G képes IoT-hálózatával, hogy a dolgok internet (Internet of Things) segíthesse

a járművek folyamatos rendelkezésre állását.

A vészhelyzeti szolgáltatások járműveit az Emergency One és a Vodafone a karácsonyi időszak kezdetére „okosította fel". A karácsonyi időszakban megnő a lakástüzek száma, de az IoT-technológiával felszerelt vészhelyzeti járművek segíthetnek vigyázni az emberekre az ünnepek idején is.

A netre kötött tűzoltóautó hatékonyabb lehet Forrás: Emergency One

Az Emergency One évi mintegy 150 járművet gyárt és ezek döntő többségét a brit készenléti szervek használják. Az új IoT alapú telematikai rendszer kiegészíti a jelenlegi vészhelyzeti rádiórendszert és képessé teszi a központi parancsnokságot és a flotta mérnököket, hogy

jobban nyomon tudják követni, hogy az egyes járművek merre járnak.

Mindez megkönnyíteni a vészhelyzetek elhárítását a nehezen megközelíthető, távoli helyeken és nagy segítség azokban a helyzetekben, amikor egy helyszínre több jármű is kivonul.

A járművekbe épített Emergency One e1Fleet konzol a Vodafone országos IoT-hálózatán keresztül lehetővé teszi, hogy a járművek közvetlenül küldjenek diagnosztikai adatokat a flotta menedzsmentnek és Emergency One-nak.

Ezzel a megoldással távolról lehet ellenőrizni, hogy a járművek tökéletesen működnek-e, és így el lehet kerülni a krízishelyzetekben jelentkező váratlan meghibásodásokat, és az egyébként felhalmozódó hibákból fakadó költséges javításokat.

A várakozások szerint a rendszer

érzékelhetően lerövidíti a sürgősségi csapatok reakcióidejét

és jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket, beleértve azt is, hogy a folyamatos telematikai adatok segítségével az üzemanyag fogyasztást is csökkenteni lehet.