Felbőszítették a Windows 10 felhasználóit

microsoft holo studio windows 10
Vágólapra másolva!
Megjelentek a hirdetések a Windows 10 zárolási képernyőjén, a felhasználók kiakadtak. Pedig a Microsoft már tavaly bejelentette, hogy ez így lesz. 
Vágólapra másolva!

A Windows 10 zárolási képernyőjén általában kellemes fotókat láthatunk, ám néhány felhasználó a szép természeti képek helyett hirdetésekbe botlott.

Sokaknál teljesen kiverte a biztosítékot, hogy a Rise of the Tomb Raider című játék megvásárlására buzdító háttérképet láttak, előtte nem sokkal pedig csónakázó Minionokat.

A képeket a rendszer Spotlight (Reflektorfény) funkciója válogatta be a bejelentkezési és zárolt képernyőkre. Ugyan a lehetőségről már a tavalyi Build konferencián mesélt a Microsoft,

a felhasználók egy része teljesen kiakadt,

míg a másik tábort nem különösebben hatja meg a dolog.

Szerencsére ez könnyen orvosolható: a képeket cserélő Reflektorfény mód alapbeállításként van ugyan megadva az operációs rendszerben, de

pár lépéssel ki lehet kapcsolni.

A Gépházból elérhető Személyreszabás menüben a Zárolási képernyőnél kell átállítani.

Botrányos hónap volt a február

A hónap elején is feszült volt a helyzet az operációs rendszer háza táján. Kiderült, hogy a beállítások megváltoztatásával és speciális appok telepítésével sem védhető ki, hogy a Microsoft operációs rendszere hatalmas mennyiségű adatot gyűjtsön össze a felhasználókról.