Meghazudtolhatja önmagát a Twitter

twitter
Vágólapra másolva!
Szárnyra kapott a hír, miszerint a Twitter eltörölné a 140 karakteres korlátozást, és rögtön tízezerre növelné a posztok maximális karakterszámát. A cég vezére nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt: kétértelmű tweetben reagált.
Vágólapra másolva!

A Recode értesülései szerint olyan funkción dolgozhat a Twitter, amivel a felhasználók 140 karakternél hosszabb tweeteket is írhatnának. A változtatás az első negyedév végén élesedhet – állítja több belsős forrás is.

A Twitter rögtön nagyot ugrana,

10 ezer karakterre növelné a felső határt.

Ugyanennyire változtatták a privát üzenetküldés limitjét is pár hónapja.

A hír szárnyra kapott a twitterezők körében, akik meglehetősen vegyesen reagáltak - sokak szerint a Twitter ezzel éppen sajátos varázsát vesztené el.

Varázslat

A "Beyond 140" néven emlegetett funkción már szeptember óta dolgozik a cég a Recode szerint. A Twitter ráadásul már teszteli a mikroblog azon verzióját, amelyben

előnézetben még mindig 140 karakteres posztok láthatók, ám kattintásra több tartalom jelenik meg.

Ha eltűnik a korlátozás, minden bizonnyal előnézetben ugyanúgy maradnak a már megszokott méretek.

A rövid csiripek adják a Twitter egyediségét Forrás: Origo

Jack Dorsey, a cég vezére a cikk megjelenése után se nem cáfolta, se nem erősítette meg a híreket. Helyette egy képként közzétett tweetben ejtett el kétértelmű mondatokat. Szerinte a rövid tweetek a kreativitást fokozzák, és a gyorsaság érzését.

- biztosította róla a felhasználókat.

Viszont elmondása szerint rengeteg időt töltöttek azzal, hogy vizsgálják a felhasználók szokásait, és így bukkantak rá egy gyakori jelenségre: az emberek a hosszú szövegekről screenshotokat készítenek, és azokat képként töltik fel.

A vezér szerint a szövegeknek kereshetőnek és kiemelhetőnek kell lenniük, ebben rejlik a platform ereje.