Mobilok miatt szűnik meg a tévés Skype

skype for tv microsoft
Csak kevesen használták ki a nagyképernyős videotelefonálást
Vágólapra másolva!
A Microsoft megszünteti a Skype for TV támogatását, júniustól nem kap több frissítést az alkalmazás. A készülékek gyártóin múlik az, hogy a különböző okostévékről végleg törlik-e.
Vágólapra másolva!

A Microsoft bejelentette, hogy megszünteti a tévés Skype-alkalmazás támogatását. Júniustól kezdve nem érkezik több frissítés a programhoz, és új fiókokat sem lehet regisztrálni. Aki korábban már letöltötte, továbbra is használhatja, ám bizonytalan ideig.

A bejelentés szerint

a tévégyártóktól függ majd, hogy eltávolítják-e az appot készülékeikről.

Ez érinti többek közt a Samsung, LG, Sony, Panasonic , Sharp, Toshiba, Philips okostévéit.

A Microsoft bejelentése szerint a felhasználók szokásai sokat változtak, az évek során egyre inkább mobilkészülékekről használják az appot – még akkor is, ha éppen a nappaliban tartózkodnak. A tévés alkalmazásra fordított erőforrásokat így inkább a mobilos verziók fejlesztésére szánja a cég.

Csak kevesen használták ki a nagyképernyős videotelefonálást Forrás: Skype

Az utóbbi hónapokban több jelentős frissítést is kapott a mobilos Skype, többek közt a csoportos telefonhívást, az egyedi csengőhang lehetőségét, és a könnyebb képküldés funkcióját. Tavaly év végén androidos okosórákra is elérhetővé vált.

A Skype 2010 óta érhető el okostévén, néhány készüléken előretelepített alkalmazásként. Ugyan a nagyképernyős videotelefonálás gondolata csábító, a szolgáltatás megbízhatatlan volt, és az asztali, vagy mobilos verziókhoz képest nehezen kezelhető.