A hosszú fülű, tappancsos kis kedvencek nemcsak húsvéti ajándékot hoznak, de a világ megmentőjeként is megállják a helyüket. A szokottnál őrültebb, vadabb és menőbb nyuszik bőrébe bújva üthetjük el az időt a videojátékokban. Összeállításunkban gondoltunk a családosokra, a nosztalgiázni vágyókra, a kalandjátékok szerelmeseire és a harcosokra is.

Rayman Raving Rabbids

A Ubisoft kedvenc karakterét, Raymant jó pár évre letaszították a trónról az őrült nyulak. A Rayman világában játszódó Raving Rabbids főszereplői olyan agyalágyult fülesek, akik szeretnek ordibálni, poénkodni, és abszurd dolgokat művelni. A sorozat első részében egy hatalmas gladiátorarénában állnak ki különféle próbákat. Közel 80 minijátékot lehet kipróbálni. A program alkalmas közös időtöltésre kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A játék rengeteg folytatást kapott, szinte minden platformra találunk Rabbids-játékot. Az első után következett többek közt a Raving Rabbids 2, Rabbids Go Home, Rabbids Land, Rabbids Rumble. Legutoljára a Rabbids Invasion: The Interactive TV Show jelent meg PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra is.

Elérhető: PC, Xbox 360

Jazz Jackrabbit

Ha a nyulakat és a videojátékokat egy mondatban említjük, sokaknak derenghet egy zöld, lézerpisztolyos nyúl a múltból. Az 1994-es Jazz Jackrabbit főhősét nem lehet elfelejteni: a fejpántos, bezöldült tapsi nemcsak egyedi volt, de egy hihetetlen élvezetes platformjáték hőse is.

Akkoriban DOS-t futtató PC-n lehetett játszani, de hála az internetes dosboxoknak, mi is újra játszhatunk vele: http://playdosgamesonline.com/jazz-jackrabbit.html

The Night of the Rabbit

A Daedalic Entertainment olyan egyedi és gyönyörű kalandjátékairól ismert, mint a 2013-ban kiadott The Night of the Rabbit. A játék egy kisfiúról szól, akinek minden vágya, hogy varázsló legyen. Egy nap furcsa dolgok történnek vele: levelet kap, ami egy szertartás elvégzésére veszi rá. Így idéz meg egy kalapos nyúl uraságot, aki mágikus fák portáljain keresztül közlekedik a világban, a kisfiú pedig mellészegődik varázslótanoncnak.

Ezután logikai feladványok és fejtörők elvégzése, kutatás és nyomozás lesz a feladatunk, miközben egy elbűvölő mese részeseivé válunk.

Elérhető: PC - Steam áruház

A Night of the Rabbit meseszépForrás: Steam

Overgrowth / Lugaru

Az Overgrowth a Wolfire Games független csapat alkotása, ami egyelőre még alfa verzióban vásárolható meg a Steam digitális áruházból. A fejlesztők már 2008 óta dolgoznak a játékon megszakításokkal, de már jól haladnak a munkálatok: minden hónapban kijön hozzá egy-egy frissítés.

Egy olyan külső nézetes 3D-akciójáték, amiben nindzsanyúlként harcolhatunk egy posztindusztriális világban, rajtunk kívül még farkasokkal, kutyákkal, macskákkal is.

A játékot a Lugaru folytatásának szánták, amiben a Turner nevű nyúl családjának gyilkosai után nyomozunk. Már itt is nagy hangsúly volt a közelharcon, többféle kés, kar, fegyver és mozdulat tette élvezetessé, és pörgőssé a programot.

Elérhető: PC - Steam áruház

Nindzsanyúl bőrébe bújhatunkForrás: Steam