Amerikai felhasználók beperelték a Samsungot

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
Először indítottak csoportos keresetet a Samsung ellen a gyulladásveszélyes Note7-ek miatt. Három amerikai felhasználó nehezményezte azt, hogy több hétig kellett várniuk a cserekészülékekre, és ezen idő alatt is ugyanúgy kellett fizetniük a havidíjat.
Vágólapra másolva!

Nevadai, pennsylvaniai és kaliforniai felhasználók indítottak pert a Samsung amerikai képviselete ellen egy szövetségi bíróságon. Panaszuk szerint pénztől estek el a gyártó viselkedése miatt. Azt kérik a Samsungtól, hogy kompenzálják őket azon kiesett időszakért, míg nem tudták használni a telefonjukat.

Elmondásuk szerint a gyártó felszólítására abbahagyták a Galaxy Note7-ek használatát, de több hetet kellett várniuk a cseretelefonra. Ennek ellenére a szolgáltatók ugyanúgy számon kérték rajtuk a havidíjat, míg nem tudták használni a telefont. Így készülék nélkül maradtak, és továbbra is fizettek.

Samsung Galaxy Note 7 Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Samsung a csereprogram kezdetekor értesítette őket, hogy pár napot várniuk kell az új készülékekre, de egyes esetben ez hetekbe is telhet. Több mint három héten keresztül maradt készülék nélkül a felhasználók nagy része, de az előfizetéssel járó költségeket ugyanúgy meg kellett fizetniük. Becslések szerint mindössze 500 ezer cserekészüléket tudtak leszállítani az Egyesült Államokba.

A Samsung kevesebb mint két hónapja leállította a Note7 gyártását, majd forgalmazását is, a felhasználóknak pedig azt ajánlotta, küldjék vissza tűzálló dobozban készülékeiket, és ne használják őket.

Szeptember eleje óta 2,5 millió telefont sikerült visszahívni világszerte, de sok felhasználó továbbra is használja.

Itthon ezt tehetjük

A Samsung Electronics Magyar Zrt. október 14-én közölte, hogy Magyarországon minden Galaxy Note7 tulajdonos készülékét Galaxy S7, Galaxy S7 edge vagy bármilyen másik Samsung Galaxy telefonra cserélheti úgy,

hogy az árkülönbözetet a Samsung visszatéríti.

Akinek ez nem felel meg, a vásárlás helyén visszakérheti a készülék teljes vételárát – írja az MTI.

Amennyiben valaki Galaxy Note7 készülékét Galaxy S7 vagy Galaxy S7 edge okostelefonra váltja a vásárlás helyén, a készülékcsere során felmerülő árkülönbözet visszatérítésén túl az okozott kellemetlenségek kompenzálásaként a Samsung extra kedvezményekben részesíti. Ennek részleteiről a vásárlás helyén kapható bővebb tájékoztatást.