A UPC Magyarország jóvoltából hazánkba is megérkezett a Future Makers Nagydíj, melyre fiatal, 10 és 17 év közötti, a programozás iránt érdeklődő tehetségek jelentkezését várják. 2016. december 1-ig van lehetőség a pályázatok beküldésére.

A Future Makers Nagydíj fiatal tehetségeket próbál arra ösztönözni, hogy a világ problémáira megoldást keressenek, méghozzá a technológia segítségével. A díj alapítója a UPC anyavállalata, a Liberty Global, a Unitymedia, valamint a CoderDojo mozgalom is, mely világszerte rendez ingyenes programozó klubokat.

A versenyt két kategóriában írják ki: 10-13, valamint 14-17 év közti fiatalok jelentkezését várják a futuremakers@coderdojo.com e-mail címen.

Olyanokét, akik bármilyen általuk ismert problémára megoldást tudnak nyújtani a technológia segítségével, és olyan projekteket hoznának létre, amelyek pozitív hatással lehetnek közösségeik társadalmi életére.

A fiataloknak szóló verseny itthon is elindulForrás: UPC

A Future Makers Nagydíjra 2016. december 1-ig van lehetőség pályázni, 10 és 17 éves kor között. A nevezés részletei ezen a linken érhetők el. 

A győzteseket 2017 februárjában hirdetik ki mindkét kategóriában. A Liberty Global által felajánlott fődíj egy két napos utazás az innováció európai fővárosába, Amszterdamba, valamint egy 300 euró értékű programozói/robotikai fejlesztés. Emellett a UPC Magyarország is értékes nyereményeket ajánlott fel mindkét kategória győzteseinek.