Máris loptak egyet a Nintendo meg sem jelent új konzoljából

nintendo switch konzol
Neonszínekben is kapható lesz
Vágólapra másolva!
Még közel két hét van hátra a Nintendo legújabb konzoljának, a Switchnek a megjelenéséig, de egy példány máris illetéktelen kezekbe került, és egy videónak köszönhetően olyan részletekre derült fény, amit a japán cég eddig nem hozott nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Múlt héten járta körbe az internetet az a videó, amin a hiphoptherobot nevű NeoGAF-felhasználó egy frissen kibontott Nintendo Switch menüjét mutatja be a nézőközönségnek.

Manapság ez nem olyan nagy szám, hiszen a YouTube tele van olyan kicsomagolós videókkal, amelyekben profik és amatőrök mutatják be a legfrissebb szerzeményeiket, de hiphoptherobot alig háromperces szösszenete mégis nagy nyilvánosságot kapott, hiszen a Nintendo Switch csak 2017. március 3-án kerül majd a boltokba.

A Nintendo persze nem örült az idő előtti „bemutatónak", és azonnal felvették a kapcsolatot a videó készítőjével. Mint kiderült, a férfi egy lopott konzolt vásárolt, méghozzá olyan emberektől, akik a Nintendo Switch egyik amerikai forgalmazójánál dolgoztak.

A japán cég természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, a lopott készüléket visszaszerezték, illetve kiadtak egy hivatalos közleményt, amiben elszigetelt eseményként hivatkoznak a „kiszivárgott" készülékre. A bejelentésből az is kiderült, hogy a gépet eltulajdonító alkalmazottakat a meg nem nevezett cég már elbocsátotta,

a helyi rendőrség pedig megkezdte a nyomozást az ügyben.

A lopott készülékről készített videó bár sokat nem mutat meg a Nintendo új konzoljából, azért mégis felfed néhány olyan részletet, amit a cég eddig nem hozott nyilvánosságra.

Sokan fizetnének extrapénzt azért, hogy a megjelenés előtt hozzájuthassanak a Switchhez Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A játékgép meglehetősen letisztult menürendszerét például még sehol máshol nem lehetett látni korábban, illetve az is kiderült, hogy a 32 GB-os Nintendo Switch modelleken alig 26 GB szabad hely áll majd a felhasználók rendelkezésére.