Másodszorra is leállt a régi Battlefieldek multija

battlefield heroes
Battlefield Heroes
Vágólapra másolva!
Lecsapott a régi Battlefieldek többjátékos módját életben tartó közösségre az EA.
Vágólapra másolva!

Minden egyes többjátékos móddal rendelkező játéknál eljön az a pillanat, mikor a kiadó vagy a fejlesztő kénytelen leállítani a hivatalos szervereket. Ez általában akkor történik meg, mikor rendkívül minimálisra csökken az aktív játékosok száma, nincs már többé értékelhető igény a többjátékos módra. A régi szép időkben ez nem jelentett óriási problémát, hiszen a fejlesztők általában becsomagolták a játékaik mellé a dedikált szerverek indításához szükséges alkalmazásokat, így a hivatalos kiszolgálók lekapcsolása ellenére a saját pénztárcájuk kinyitására hajlandó rajongók könnyen életben tarthatták a kedvenc játékaik multiplayer módjait.

Battlefield Heroes Forrás: EA

Ez már régóta nincs így: részben technikai okokból, részben pedig üzleti megfontolásból nem járnak a játékok mellé a szerveroldali komponensek. Ettől független időnként különféle hackelgetéssel sikerül feltámasztani egy-egy játék halott multiplayerét, ez tette a Revive Network is a Battlefield 2, a Battlefield 2142, továbbá a Battlefield Heroes játékokkal.

Három és fél évnyi üzemelés után most vége a dalnak: az Electronic Arts egy kínosan jópofáskodó – cserébe viszont legalább könnyen érthető – stílusú levélben felszólította a rajongói közösséget vezető személyeket, hogy fejezzék be a játékok multiplayerének működéséhez szükséges indítóprogramok terjesztését, továbbá a védjegyeinek, a logóinak, és egyéb grafikáinak használatát.

Az indoklás szerint az EA szellemi tulajdonainak használata miatt a látogatók azt hihetik, hogy a kiadó hivatalos webhelyéről van szó, vagy legalábbis a Revive Network a kiadó hozzájárulásával működteti a szolgáltatásait.

A vállalatnak meg kell védenie a szellemi tulajdonait, így nincs más választása, mint felszólítani a Revive-ot a jogsértő tevékenységek befejezésére.

A Revive illetékesei úgy döntöttek, hogy eleget tesznek az EA kéréseinek: a hackelt játékkliensek terjesztését máris befejezték, a szolgáltatás lekapcsolásának további részleteiről hamarosan döntenek majd. Egyelőre úgy tűnik, hogy nemsokára egy új projektbe fognak, de nem világos, hogy mi jár a fejükben.

A kérdéses Battlefieldek még a GameSpy leállításakor vesztették el a multiplayer komponensüket. A Revive hálózatába az elmúlt években közel 940 ezer játékos regisztrált.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!