Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jön a boltokba a Seagate 12 TB-os merevlemeze

seagate barracuda pro 12tb merevlemez hdd
Seagate Barracuda Pro 12TB
Vágólapra másolva!
Jelenleg maximum 10 terabájtosak kaphatóak a fogyasztói piacon.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy héttel ezelőtt beszámoltunk a fejleményről, hogy a Western Digital piacra dobta az első 14 terabájtos merevlemezét. A rengeteg tárhelyre vágyó fogyasztók számára viszont rossz hír, hogy a belátható jövőben csak a vállalati ügyfelek rendelhetnek a termékből, a fogyasztói piacon való megjelenése csak valamikor a jövőben lesz esedékes.

Seagate Barracuda Pro 12TB Forrás: Seagate

Most szuper hírrel szolgálhatunk a gyakorlatban is elérhető, gigantikus merevlemezek iránt érdeklődőknek: a Seagate bejelentett három 12 terabájtos HDD-t.

A Barracuda Pro családba tartozó modellt klasszikus otthoni felhasználásra tervezték, az IronWolfot kis- és középvállalati hálózati adattárolókba ajánlja a cég, míg az IronWolf Próval a nagyvállalatokat célozta meg.

A három közül persze az otthoni használatra szánt Barracuda Pro lehet a legérdekesebb az Olvasóink számára: 3,5 hüvelykes formatervű, 7200-as fordulatszámú, SATA3 adatkapcsolat esetén maximum 250 MB/s a folyamatosan fenntartható szekvenciális adatszállítási sávszélessége.

Persze nem lesz olcsó az 5 év garanciával érkező termék, a meghajtóért állítólag 530 dollárt (nettó 140 ezer forintot) fog kérni a Seagate.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről