Napelemes padot adtak át Bécsben

napelemes pad, bécs
Vágólapra másolva!
Átadták az osztrák főváros első napelemes padját az Enkplatzi Iskolák előtti téren. A beruházás egy nagyobb bécsi városmegújító projekt, a "Smarter Together" ("Együtt okosabban") része.
Vágólapra másolva!

Az Enkplatzi Iskolák előtti téren állították fel Bécs első napelemes padját. Az asztal és pad kombinációból álló szerkezet kialakítása robosztus és stabil, pont megfelelő egy iskola környékére. Míg a gyerekek beszélgetnek a tanítás előtt vagy után,

napenergiával tölthetik fel a telefonjukat, így lehetőségük nyílik megtapasztalni, hogyan lehet a megújuló energiát árammá alakítani és helyben felhasználni.

"A napelemes padok nemcsak a moiltelefonok, laptopok stb. feltöltésére alkalmasak, hanem felhívják a figyelmet a "Smarter Together" projektre is, amiben a participáció központi szerepet játszik" – mondta Barbara Novak, a Bécsi Városháza lakásépítési bizottságának elnökhelyettese az átadón.

Forrás: C.Jobst/PID/Christian Jobst

A "Smarter Together" Bécs egyik legnagyobb városmegújító projektje, melyet az Európai Unió is támogat. Célja, hogy Bécs Simmering városrészében a jövő kihívásainak megfelelő fejlesztéseket valósítsanak meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!