Gyerekeknek készült a Messenger Kids csevegő

facebook messenger kids
A Messenger Kids-ben a szülőknek előzetesen jó kell hagyniuk a gyerekek csevegőpartnereit
Vágólapra másolva!
Nincsenek benne reklámok, a szülőknek jóvá kell hagyniuk az ismerősöket.
Vágólapra másolva!

A Facebooknak van egy érdekes problémája: 13 éves kor alatt még szülői beleegyezéssel sem használható, ám ehhez képest rengeteg a korhatárt el nem ért felhasználója van, a felhasználói fiók létrehozásakor egyszerűen csak füllenteni kell a születési dátum megadásakor. A Facebook most szülői segítséggel szeretné elérni, hogy ezek a gyerekek egyrészt biztonságosabban kommunikálhassanak a Messenger szolgáltatásában, másrészt pedig ritkábban sértsék meg a törvények mentén kialakított felhasználói szerződést.

A Messenger Kids-ben a szülőknek előzetesen jó kell hagyniuk a gyerekek csevegőpartnereit Forrás: Facebook

Ennek keretében a vállalat hétfőn bejelentette a Messenger Kids szolgáltatását, amely a szokásos Messenger csevegőprogram 6-12 éves gyerekeknek szánt kiadása. Nem tartalmaz reklámokat és in-app vásárlásokat, továbbá felhasználói fiókra sincs szükség a használatához.

A szülőknek telepíteniük kell a gyermekük Android vagy iOS rendszerű mobiljára, majd a saját felhasználói fiókjuk adatait megadva be kell állítaniuk, és máris használatba vehetik a gyerekek.

A szülői fiókhoz való hozzákötésnek két nagyon praktikus oka van: egyrészt a szülőknek minden egyes csevegésre jogosult ismerőst előzetesen jóvá kell hagyniuk, másrészt pedig így az alkalmazás újratelepítésekor – például ha új mobilt kap a gyerek – nem vesznek el az ismerőslistához és csevegési előzményekhez hasonló információk.

A Facebook Kids előzetes változata egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, ráadásul kizárólag Apple iOS rendszerű eszközökre. Az androidos változata valamikor decemberben jelenik majd meg a Play Áruházban. Egyelőre nem tudni, hogy hazánkban mikortól kezdve lesz használható a szolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!