Egy játékfejlesztő cég a HTC szenzorait erősíti macskákra és más háziállatokra, hogy azok mindig szem előtt lehessenek a virtuális valóságban.

Ha beszippant a virtuális valóság, nemcsak a szobában található félredobott tárgyak lehetnek balesetveszélyesek, de a kíváncsiskodó házikedvencek is. A Triangular Pixels játékfejlesztő cég a lábatlankodó állatokra is gondolt: egy olyan, a HTC Vive érzékelőin alapuló eszközön dolgoznak, amivel a cicus, a kutyus, vagy akár a totyogós kisgyerek is láthatóvá válik a virtuális térben, így nem okoznak váratlan meglepetéseket.

Ugyan a szobákat is feltérképező VR-rendszerek képesek jelezni a fizikai tér határait a szimulációban (például holografikus falakkal), de eddig a térbe spontán besétáló állatokra, emberekre nem volt megoldás.

A cica hátára kell erősíteni a kütyütForrás: Triangular Pixels

Ehhez a HTC Vive rendszerére lesz szüksége a felhasználónak, mivel a kütyü a nemrég bejelentett Vive Trackeren alapul. A Tracker követő valós tárgyakat képes követni és megjeleníteni a virtuális térben. Ez viszont még csak a kiválasztott fejlesztők számára elérhető, akik szabadon fejleszthetnek ezen alapuló alkalmazásokat, vagy készíthetnek különféle kiegészítőket.

A korai prototípusok jól működtek az eddigi tesztek alapján, de még sokat kell finomítani az eszközön. Főleg a kialakításon dolgoznak még, hogy a kütyü biztonságosan és kényelmesen tudják viselni az állatok, és az akkor se essen le, ha éppen a földön gurul a cica. Mivel a Tracker rendkívül könnyű, nagy a szabadság anyagválasztás terén - írják a fejlesztők blogposztjukban.

Nincs több bóklászó meglepetésForrás: Triangular Pixels

Megjelenési dátumot még nem jelentettek be, de nincsenek elkésve sehonnan, egyelőre a HTC Tracker is csak a fejlesztők számára érhető el. A  Triangular Pixels az első ezer kiválasztott fejlesztő egyike.

Az első 1000 Vive Tracker kapcsán már több mint 2300 alkalmazási ötlet érkezett olyan területekről, mint oktatás, vállalkozás, edzés, egészség, jóllét, meglepő módon az alkalmazások 60 százaléka nem játékkal vagy szórakozással kapcsolatos.