A „mindenre van egy app" mára annyira megszokott mondássá vált, hogy már az sem meglepő, ha nemzeti hagyományainkkal kapcsolatban is felmerül.

Egy fiatal fejlesztőkből és designerből álló magyar csapat ugyanis lefejlesztette a locsoló appot. Az alkalmazás azért készült, hogy megkönnyítse a locsolók dolgát azzal, hogy a férfiaknak nem kell kölnit vadászniuk az utolsó pillanatokban, a nők pedig megúszhatják az egész napos illatáradatot, amit a különféle kölnik keveredése miatt eddig minden évben „élvezhettek".

Még verstippeket is kaphatunk az apptól.Forrás: Origo

A fejlesztők gondoltak a locsolóversekre is. Ha az embert felkészületlenül éri a Húsvét, akkor legjellemzőbb esetben a "Zöld erdőben jártam"-on kívül nem jut eszébe más mondóka. A készítők szerették volna a versek hagyományát is fenntartani azzal, hogy

 

többféle, különböző kategóriájú mondókát építettek az app-ba,  

amivel a locsoló mutathat némi kreativitást az előző évhez képest, megszüntetve ezzel a korábbi évek monoton próbálkozásait. Emellett ezzel a funkcióval a hagyományosabb módszert választó locsolkodók számára is jól jöhet a program.

Összességében egy nagyon kompakt kis alkalmazás ez, és annak ellenére, hogy biztos többségben lesznek az olyanok, akik a hagyományos módon fogják kivitelezni a locsolást, ez egy nagyon kedves alternatíva azok számára, akik megunták a spriccelgetést. Androidra és iOS-re egyaránt elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!