Képes értelmezni a kamerán át látott világot a Google asszisztense

google assistant asszisztens iphone
Megérkezett az Apple mobileszközeire a Google Asszisztens
Vágólapra másolva!
Megjött az Apple eszközeire is a szolgáltatás, plusz újabb nyelveken válik használhatóvá.
Vágólapra másolva!

A Google folyamatosan dolgozik az asszisztensének hasznosabbá tételén, az I/O fejlesztői konferencián számos új fejlesztéséről rántotta le a leplet. A legnagyobb újdonság, hogy az asszisztensbe bekerül a Google Lens képelemző szolgáltatás, így az képessé válik a mobilok kamerái által látott világ értelmezésére.

Ez persze némi magyarázatra szorul. Ha például a kamerával egy virágra mutatunk, akkor képes lehet megállapítani a fajtáját, és megjelenítheti a virágot biztosan forgalmazó közeli üzletek listáját. A Wi-Fi routerhez járó címkéről képes lehet leolvasni a hálózat nevét és jelszavát, majd felcsatlakozhat rá. A kamerát egy üzletre mutatva megjelenhet egy kártyán az üzlet értékelése. Egy koncert poszterét „beolvastatva" az asszisztens megpróbálhat jegyet szerezni rá, zenéket és videókat ajánlhat.

A Google Lens nem csak az Asszisztensből, de a Fotók appon keresztül is elérhető lesz.

További újdonság, hogy a Google Asszistens immáron Apple iOS rendszerű mobileszközökön is elérhető. Az App Store-ból letölthető változat alapvetően ugyanazt kínálja, mint az androidos verzió, azonban technikai limitációknak köszönhetően nem lehet hangutasítással elindítani, csak az ikonjára koppintva aktiválható. Ez kényelmetlen, remélhetően az Apple lehetőséget ad majd a hangutasításos bekapcsolására.

Megérkezett az Apple mobileszközeire a Google Asszisztens Forrás: Google

Végül fontos, hogy újabb nyelveken válik használhatóvá az Asszisztens, a magyar sajnos nincs köztük. A nyár folyamán franciául, németül, brazil kiejtésű portugálul, továbbá japánul tanul meg, az év vége tájékán pedig az olasz, a spanyol, és a koreai nyelvek is támogatottá válnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!