Arcfelismeréses azonosítással kísérletezik a Facebook

Mark Zuckerberg, Harvard
CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement exercises on May 25, 2017 in Cambridge, Massachusetts. Zuckerberg studied computer science at Harvard before leaving to move Facebook to Paolo Alto, CA. He returned to the campus this week to his former dorm room and live streamed his visit. Paul Marotta/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Első körben csak a felhasználói fiók visszaállításához lehet majd igénybe venni.
Vágólapra másolva!

Hiába folyt az elmúlt években még a csapból is az ujjlenyomat-olvasás és a retina- vagy arcfelismerés, a webhelyek többsége továbbra is csak felhasználói nevekkel és jelszavakkal teszi lehetővé a bejelentkezést. Ráadásul nem csak számítógépek esetében, de a biometrikus azonosításra képes hardverekkel ellátott mobileszközökön sem támogatottak az újabb belépési eljárások.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A helyzet lassan változni kezdhet, a TechCrunch beszámolója alapján a Facebook megkezdte az arcfelismeréses azonosítórendszerének szűkkörű tesztelését. Ezzel egyelőre nem lehet majd bejelentkezni a szolgáltatásba, helyette akkor jöhet jól, ha kizártuk magunkat a felhasználói fiókunkból, és nem kapjuk meg a visszaállítási folyamat során megadandó SMS-kódot.

Persze az arcfelismeréses rendszerek nem a tökéletes megbízhatóságukról híresek, így a Facebook csak az olyan eszközökön teszi majd lehetővé az arcfelismeréses azonosítás használatát, amelyekről korábban már sikeresen bejelentkeztek a fiókjukba a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!