Tényleg csak jövőre érkeznek az új processzorokhoz a megfizethető alaplapok.

A héten megkezdődik az Intel nyolcadik generációs Core processzorcsaládjának, továbbá az Intel Z370 lapkakészletes alaplapok forgalmazása. Ez remek hír a bivalyerős számítógépet építeni kívánók számára, azonban az átlagos halandókat le kell lomboznunk: idén már letehetnek arról, hogy négymagos Core i3-mal szerelt gamer PC kerül a karácsonyfa alá.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/FatCamera/Oliver Fernandez

A Gamer's Nexus forrásai megerősítették az eddig is sejthetőt: a H310, B360 és H370 lapkakészlettel szerelt megfizethető alaplapok csak a jövő év elején (a jelek szerint legkésőbb márciusig) kerülnek majd piacra, azaz a Coffee Lake kódnevű új processzorok idén csak méregdrága Z370-es alaplapokban lesznek használhatóak.

Szerencsére van alternatíva, méghozzá az AMD Ryzen 3 CPU-k és az AMD A320 / B350 chipsetes alaplapok képében.

Az otthoni felhasználók számára érdekes újítások közül kiemelendő még, hogy a következő generációs Celeron és Pentium processzorok is csak a jövő év elején válhatnak elérhető, vélhetően az olcsóbb alaplapokkal párhuzamosan. A kiszivárogtatott ütemterv szerint 2018 első negyedévében számos 2/4/6 magos Coffee Lake asztali számítógépes processzororral bővül az Intel repertoárja, a termékek 35W-65W közti TDP-vel rendelkeznek majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!