Hőkamera és lézer is van az überdrága melósmobilban

cat s61 strapamobil android
CAT S61
Vágólapra másolva!
Emellett az illékony szerves vegyületek koncentrációját is képes mérni.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint nem kíván elveszni az idei Mobile World Congress forgatagában a CAT, így inkább néhány nappal a barcelonai show előtt bemutatta az idei csúcsmobilját. A CAT S61 nem a megszokott melósmobil, amire az árcédulája is reflektál: Európában bruttó 899 euróba, azaz bő 281 ezer forintba kerül majd. Összehasonlítási alapul a napokban bemutatkozó Samsung Galaxy S9 is elvihető lesz majd ennyiért.

CAT S61 Forrás: CAT

A nagy kérdés: mitől ilyen drága a CAT S61? Alapvetően három dologtól: a -20°C és 400°C közti tartományban mérni képes hőkamerája HD felbontású, a hátlapjába épített lézerrel legfeljebb 10 méterig távolság mérhető, továbbá képes kijelezni a levegőben lévő illékony szerves vegyületek koncentrációját.

CAT S61 Forrás: CAT

Mindezeken felül persze strapabíró is, rendelkezik IP68 és MIL Spec 810G minősítésekkel, így például három méteres mélységben legalább egy órán keresztül nem ázik be, és túléli az 1,8 méteres szabadesést a betonra.

Az idei második negyedévben piacra kerülő CAT S61 további érdekesebb tulajdonságai: 5,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles érintőkijelző, 8 / 16 megapixeles kamerák, Qualcomm Snapdragon 630 lapkakészlet, 4 GB RAM, 64 GB bővíthető háttértár, 4500 milliamperes akku, Android Oreo rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!