Befejeződött a Swype billentyűzet fejlesztése

Attractive brunette texting on the phone at night shoot Smart Phone Beautiful Warm Clothing Using Phone Fashion Photography Text Messaging One Woman Only Only Young Women Young Women Women Females City Life Looking Away Global Communications Youth Culture
Picture of a young smiling woman typing a text message on her smartphone in city centre
Vágólapra másolva!
Helyette inkább a mesterséges intelligenciára fókuszál a Nuance.
Vágólapra másolva!

Androidon és iOS-en is jelentős túlkínálat alakult ki az alternatív billentyűzetekből, ám most kissé tisztulni fog a piac. Egy felhasználói hibajelentésre küldött válaszból kiderült, hogy a Nuance befejezte a Swype fejlesztését, helyette az üzleti ügyfelek számára értékesíteni kívánt, mesterséges intelligenciával kapcsolatos termékek készítésére irányította az erőforrásait.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images//Valentinrusanov

A lépés önmagában nem furcsa, viszont a 2013-ban elérhetővé vált Swype az egyik legnépszerűbb mobilos billentyűzet, a húzogatós és diktálós szövegbeviteli módjai is nagy népszerűségre tettek szert. Az ilyen termékek elkaszálásakor illik szólni a felhasználóknak a fejlesztés lelövéséről, részben mivel fizetős termékről van szó, ami az in-app vásárlásaival együtt továbbra is elérhető a Play Áruházból és az App Store-ból.

A fejlesztés befejezése ellenére a Swype persze működőképes marad: a már meglévő felhasználói továbbra is használhatják, és mint említettük, továbbra is elérhető a programboltokból. Viszont a jövőben semmiféle frissítést sem fog kapni, így a hibái, hiányosságai, az esetleges jövőbeli kompatibilitási problémái nem lesznek javítva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!