Jó hír a Spotify Free felhasználóinak

spotify zenestreamelő
Spotify
Vágólapra másolva!
Egyes lejátszási listákban már szabadon váltogathatnak a dalok között.
Vágólapra másolva!

Ambiciózus növekedési terveket szövöget a Spotify, ezek támogatása érdekében pedig most változtatásokat eszközölt, hogy általánosságban véve javítson a felhasználói élményen, és hatékonyabban rá tudja venni az ingyenes felhasználóit a Premium-előfizetés megvásárlására. A Spotify jelenleg 90 millió ingyenes és 70 millió fizetős felhasználóval büszkélkedhet, az év végére 109 millióra és 94 millióra szeretné feltornászni ezeket a számokat.

Spotify Forrás: Spotify

A Spotify ingyenes felhasználóinak legnagyobb nyűge, hogy a zenestreamelő mobilos appja szinte használhatatlan, ugyanis kizárólag véletlenszerű módban hajlandó lejátszani a lejátszási listákban lévő zeneszámokat. Ez a limitáció nincs jelen a számítógépes alkalmazásban, abban szabadon kiválaszthatják a meghallgatni kívánt dalokat.

Ugyan a Spotify nem törölte el teljesen a mobilapp zavaró korlátozását, azonban mostantól kezdve a személyre szabottan ajánlott dalokat tartalmazó lejátszási listákban az ingyenes felhasználók is szabadon váltogathatnak a számok között, maximum 15 lista és 750 zeneszám erejéig.

A csak véletlenszerű lejátszást lehetővé tevő listákat egy kék ikon különbözteti meg a szabadon hallgathatóaktól.

Emellett az ingyenes és a fizetős felhasználók számára is megújul a Spotify mobilalkalmazásának a felülete. Furamód a ráncfelvarrásról elég keveset beszélt a cég, igazából csak annyi erőt pazarolt a fejlesztés kommunikációjára, hogy a remények szerint a felhasználók átláthatóbbnak és könnyebben kezelhetőnek tartják majd az új kinézetet.

A kék ikonos lejátszási listákat csak kevert módban játszhatják le az ingyenes felhasználók Forrás: Spotify

Ami viszont biztosan jó hír, hogy az új mobilappban található egy opcionális adatmegtakarító üzemmód is, ezt bekapcsolva akár 75 százalékkal is csökkenhet az alkalmazás adathasználata. Ezért cserébe biztosan nem lesz zseniális a hangminőség, de a mobilnet használatakor nagyon jól jöhet a lehetőség.

Végül érdekes, hogy a lejátszási listák készítésekor a Spotify további számokat fog javasolni a listába éppen berakott dal alapján, azaz a cég talált még egy módot a potenciálisan érdekes zenék felfedezésére. Az ajánlott számokba persze belehallgathatnak a felhasználók, mielőtt eldöntenék, hogy berakják-e azokat a lejátszási listájukba.

A Spotify által bejelentett változások folyamatosan lépnek érvénybe, válnak láthatóvá a felhasználóknál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!