Már a T-Systems ügyfelei is elérhetik a 4G hangot

4g hang telefonálás volte telekom
Vágólapra másolva!
Júliustól a T-Systems üzleti ügyfelei is használhatják a 4G hálózatot hanghívások fogadására és indítására Magyarországon. A hang minőségén és a gyorsaságon túl a szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy hívás közben is aktív a mobilinternet kapcsolat.
Vágólapra másolva!

Gyorsabb hívásfelépülés, jobb hangminőség, stabilabb kapcsolat, hosszabb üzemidő – júliustól a T-Systems Magyarország vállalati ügyfelei számára is elérhető a Voice over LTE (VoLTE) technológia, melyet a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017-ben a Magyar Telekom indított el teljes magyarországi 4G hálózatán.

Forrás: Telekom

A csúcstechnológia lényege, hogy egy hívás esetén a készülék nem vált az adatforgalomhoz használt 4G-ről másik hálózatra (3G-re vagy 2G-re), hanem ugyanezen a hálózaton tudja kiszolgálni a telefonbeszélgetést és az adatforgalmat. Azaz telefonbeszélgetés közben is beérkeznek az e-mailek, a megszokott sebességgel működik az internetes keresés és adatkapcsolt állapotban futhat az összes alkalmazás. A szolgáltatás a telefonok akkumulátorát is kíméli: a VoLTE szolgáltatással hosszabb ideig kihúzzák az eszközök egy töltéssel.

Azon túl, hogy a szolgáltatás kiterjesztése hatékonyságnövekedést hozhat a T-Systems vállalati ügyfeleinek, a mobilhálózatok fejlesztésében is fontos lépcsőfokot jelent: az üzleti előfizetők jelentős mennyiségű hívást bonyolítanak le, s ez teljes egészében a zökkenőmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába terelhető. Ráadásul a vállalati előfizetők között kimagasló azoknak az aránya, akik a VoLTE szolgáltatásra alkalmas, modern okostelefonokat használnak, így a hívások jelentős része terelődik át a 4G hálózatra.

Ez pedig hosszú távon a frekvencia-gazdálkodásban is előnyt jelent.

A T-Systems üzleti ügyfelei számára fokozatosan kapcsolják be a VoLTE szolgáltatást, amely rengeteg előnnyel jár, és nincs extra havidíja. Igény esetén kapcsolattartókon keresztül vagy az ügyfélszolgálati pontokon időzített aktiválás is kérhető. A VoLTE használatának egyik feltétele az elérhető 4G hálózat, amely a Telekom esetében 98 százalékos országos lakossági kültéri lefedettséget mutat. A felhasználás másik feltétele pedig a 4G hívásra képes mobilkészülék, amelyek növekvő számban vannak jelen a Telekom és a T-Systems kínálatában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!