Tényleg nem lesz elérhető a Fortnite a Play Áruházból

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Megerősítette a furcsa pletykát az Epic Games alapítója.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban felettébb fura információkat csiripeltek a madarak: ha minden igaz, akkor a Fortnite androidos verziója a kiadása utáni 30 napban exkluzívan csak a Samsung Galaxy Note 9-en lesz játszható, ráadásul a játék nem lesz telepíthető az Android hivatalos áruházából. Helyette az androidosoknak manuálisan kell majd letölteniük az Epic Games webhelyéről.

Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Pénteken kiderült, hogy igaz az utóbbi pletyka: Tim Sweeney, az Epic Games alapítója az EuroGamernek megerősítette, hogy a játék elkerüli a Play Áruházat. Sweeney szerint az Epic szeretné a játékait közvetlenül eljuttatni a fogyasztókhoz, a különböző szoftverforrások használata jót tesz a piaci versenynek.

Azt nem tette hozzá, de a Play Áruház kikerülésével a Google nem fogja rátenni a kezét a Fortnite mikrotranzakciókból származó bevételének a 30 százalékára.

A fizetésfeldolgozást a Fortnite számítógépes verziójához hasonlóan Androidon is az Epic intézi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!