Csődbe ment a Telltale Games

the walking dead telltale
The Walking Dead: The Final Season
Vágólapra másolva!
A The Walking Dead utolsó évadja ettől még elkészülhet.
Vágólapra másolva!

Ugyan az elsősorban a The Walking Dead játékváltozatáról ismert Telltale Games közismerten súlyos menedzselési és pénzügyi problémákkal küszködött az elmúlt években, azonban számos rajongóját mégis sokként érte a péntek esti hír, miszerint csődbe ment a játékfejlesztő cég.

The Walking Dead: The Final Season Forrás: Telltale Games

A Telltale által mostanra megerősített információk szerint pénteken 225 főnek mondott fel a cég, csak egy 25 fős csapatot tartott meg, ők fogják teljesíteni a Telltale utolsó szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Sajnos a cég nem tisztázta, hogy ez mit akar jelenteni, azonban a Variety és a USGamer belsős forrásokra hivatkozva azt írják, hogy ők a Netflixre készülő Minecraft: Story Mode-ot fogják elkészíteni. A tipikusan remek belsős információkkal rendelkező Joe Parlock újságíró szerint nem ez a helyzet, valójában a The Walking Dead játék utolsó évadját fogja befejezni a cég, csak épp az apró csapat miatt a visszalévő epizódok minősége drámaian alacsonyabb lesz a megszokottnál.

Parlock további információkkal is tudott szolgálni: a forrásai szerint a Telltale Games összes játéka közül csak a Walking Dead első évada, a Minecraft: Story Mode, továbbá a 7 Days to Die volt üzletileg sikeres, a Batman játékok gigantikus bukása pedig komoly szerepet játszott a mostani csődben. A most szélnek eresztett munkatársak nem kaptak végkielégítést, eltérően a tavaly őszi leépítés során elküldöttektől.

A Telltale nem csak játékfejlesztőként, hanem kiadóként is funkcionált, elméletileg a kiadói üzletága is lehúzta a rolót.

–olvasható a Telltale tájékoztatásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!