Bepöccent a Microsoftra egy osztrák játékbolt

xbox one játékbérlet
Vágólapra másolva!
Az Xbox Game Pass előfizetés miatt nem árul többé Xbox konzolt a cég.
Vágólapra másolva!

A digitális játékdisztribúció előretörésével világszerte egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a videojátékokat áruló kereskedések, hiszen a PC-sek után most már a konzolos játékosok is egyre ritkábban térnek be játékvásárlási céllal az üzletekbe. Mindennek a tetejébe a Sony és a Microsoft is régóta kínál már havidíjért cserébe szabadon játszható játékokat, az utóbbi pedig a közeljövőben különösen vonzóvá teszi majd az Xbox Game Pass-t.

Xbox Game Pass Forrás: Microsoft

A tavaly nyáron indult Xbox Game Pass egy felettébb fogyasztóbarát konstrukció: az Xbox One konzollal rendelkezők havi 2500 forintért cserébe kedvükre játszhatnak a programban résztvevő összes játékkal.

Jelenleg már 100-nál is több játék közül csemegézhetnek az érdeklődők, ráadásul a jövőben a Microsoft Studios által fejlesztett játékok

a megjelenésük napjától fogva elérhetőek lesznek benne.

Nem ez lesz az egyetlen nagy újdonság: a programban lévő Xbox Play Anywhere játékok PC-n is elérhetővé válnak az előfizetők számára, azaz akár az Xbox One-nal nem rendelkező PC gamerek is találhatnak okot a pénztárcájuk kinyitására.

Az osztrák Gameware játékbolt számára ezek a friss bejelentések jelentették az utolsó cseppeket a pohárban.

Az 1989-ben alapított, közel 375 ezer vásárlóval rendelkező cég közölte, hogy befejezi az Xbox konzolok árusítását.

A cég szerint a konzol forgalmazása önmagában veszteségessé vált, mindezek után pedig most már arra sem számíthat, hogy a többé-kevésbé Xbox-exkluzív, big budget címek behozzák majd a vásárlókat az üzleteibe, vagy rendelésre késztetik azokat a webshopjában. A játékok értékesítése termeli a profitot, nem a hardverek árusítása.

– nyilatkozta a német Gamesmarkt oldalnak a Gameware.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!