Kevesebb leállással jár majd a Windows 10 frissítése

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
Látványos lesz az előrelépés az áprilisban érkező Spring Creators Update-ben.
Vágólapra másolva!

Nyakunkon van a Windows 10 következő óriási funkcionális frissítésének a megjelenése, a Spring Creators Update valamikor áprilisban válik elérhetővé a nagyközönség számára. Ugyan az évente kétszer érkező gigafrissítések telepítése tipikusan simán megy, viszont elég sok időt vesz igénybe a művelet, ezen próbál már jó ideje javítani a Microsoft.

Forrás: Microsoft

A frissítések telepítése két fázisból áll. Elsőként az online fázis indul el, ennek során a Windows letölti a szükséges adatállományokat az internetről, továbbá előkészíti a frissítés telepítését, mindeközben a számítógép használható marad. Ha ez megvan, akkor jön az offline fázis, amely során a PC elvégzi a hátramaradt installációs műveleteket, ilyenkor nem használható a számítógép.

A Microsoft az offline fázis drámai lerövidítésén dolgozik, méghozzá nagy sikerrel. Kontextusként a tavalyi első óriásfrissítés telepítése során a számítógépek tipikusan 82 percet töltöttek az offline fázisban, ám a második őszi frissítésre sikerült átlagosan 51 percre leszorítani az időt.

A most áprilisban érkező frissítésnél újabb drámai javulás várható, a Microsoft tipikusan 30 perces offline fázisra számít.

Az óriási előrelépéseket a vállalat azzal érte el, hogy a telepítési folyamat egyes lépéseit áttette az offline fázisból az online fázisba. Végső soron a frissítések telepítési ideje nem feltétlenül csökkent, csak épp a korábbinál tovább lehet használni a számítógépeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!