Elérhető az Instagram adatletöltő eszköze

A Z generáció önkifejező, információéhes és kielégíthetetlen
mobil okostelefon instagram
Vágólapra másolva!
Pár kattintással biztonsági mentés készíthető a képekről és a videókról.
Vágólapra másolva!

A Facebook tulajdonában lévő Instagram csatlakozott a felhasználói adatok könnyű letöltését lehetővé tevő online szolgáltatásokhoz. A képmegosztó felhasználóinak több okból is kapóra jöhet az adatletöltés, a segítségével például könnyen biztonsági másolatot készíthetnek az összes feltöltött képükről és videójukról, amennyiben rettegnek az elvesztésüktől vagy törölnék a felhasználói fiókjukat.

Forrás: Shutterstock

Az adatletöltés az Instagram mobilos alkalmazásában és a webes felületén is kezdeményezhető, mindkét esetben a beállítómenüben található meg az „Adatok letöltése" opció. Biztonsági okból nem csak egy e-mail-címet kell megadni a művelet indításakor, de a felhasználói fiók jelszavát is kéri a szolgáltatás. Az adatokat tartalmazó állomány letöltési linkjét e-mailben küldi ki az Instagram.

További érdekesség, hogy a kapott archívumban többek közt az ismerősök listája, a hozzászólások, a kedvelt tartalmak listája, továbbá a Direct chatüzenetek is benne vannak. Viszont ezeket a felhasználók többsége számára teljesen ismeretlen JSON formátumban adja oda a szolgáltatás, ami sem elegánsnak, sem pedig felhasználóbarátnak nem mondható. A megoldás szöges ellentétben áll a Facebook és a Google gyakorlatával, a szolgáltatások böngészőkben megnyitható HTML formátumban teszik elérhetővé az ilyen jellegű információkat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!