Még jobban kivilágíthatóak a gamer számítógépek

lian li strimer
Lian Li Strimer
Vágólapra másolva!
Hamarosan világítós tápkábellel is felturbózhatják a PC-jeiket az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

Ugyan gamer körökben soha nem volt szokatlan a számítógépek és a perifériák kivilágítása, azonban az elmúlt években a gyártók teljesen elveszítették már az önkontrolljukat, szinte az összes gamereknek szánt termékükre kötelezően RGB-világítást tesznek. A trend alól általában csak a belépőkategóriás megoldásaik a kivételek, hiszen azoknál a szűk büdzsé miatt kompromisszumokat kell kötniük; jobb esetben a világítás esik a spórolás áldozatául.

Lian Li Strimer Forrás: Lian Li

Az elsősorban prémium számítógépházakat gyártó Lian Li most megtalálta az egyik utolsó dolgot, amit eddig még senkinek sem sikerült kivilágítania:

a tápegység 24 tűs tápkábelét.

A Strimer alapvetően egy sima hosszabítókábel, azaz az egyik végét az alaplapba kell bedugni, a másikat pedig a tápegység saját 24 tűs csatlakozójával kell összeboronálni.

A kábel alapjáraton a szivárvány minden színében világít, ráadásul rácsatlakoztatható a megfelelő alaplapok RGB-csatlakozóira is, így szoftveresen testre szabható a világítás összes paramétere, szinkronizálható a többi világító kütyüvel. Az sem probléma, ha nincsenek ilyen csatlakozók az alaplapon: jár a kábelhez egy kis kütyü, amellyel szintén szabályozható a világítás, bár ennek a használata esetén csak 10 előre definiált működési mód közül választhatnak a vásárlók.

A kütyüt számítógépház hátlapjába kell befogatni, mint például a videokártyát, de nem csatlakozik egyetlen PCI vagy PCI Express foglalathoz sem. Az effekteket szabályozó gombja a ház háta mögé nyúlva érhető el.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra a Lian Li Strimer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!