Véletlenszerűen fotókat küldözgetnek a Samsung mobilok?

Girl at the beach texting on smartphone Smart Phone Beautiful Teenagers Only Stone - Object Text Messaging Leisure Activity Teenage Girls Women Females Copy Space Beauty In Nature Surfing the Net Seascape Lens Flare 20-29 Years Young Adult Smiling Sitting
Girl at the beach texting on smartphone
Vágólapra másolva!
A gyári SMS-alkalmazással lehet valami komoly probléma.
Vágólapra másolva!

Hihetetlenül hangzó beszámolók kezdtek terjedni a Redditen: egyre több Samsung Galaxy mobillal rendelkező állítja, hogy a gyári SMS-alkalmazás véletlenszerűen elküldözgette másoknak a készülékeiken lévő fotóikat, ráadásul ennek semmi nyoma sem marad a telefonjaikon. Eddig csak a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy Note 8 készülékek tulajdonosai panaszkodtak, de más modelleket is érinthet a probléma.

Forrás: Getty Images/Milan Jovic

„Az éjszaka olyan 2:30 környékén a mobilom elküldte a barátnőmnek az összes képemet, de a telefonon semmiféle nyom sem maradt erről. Viszont a T-Mobile naplói egyértelműen alátámasztják a történteket. Miért történne ilyen?" – tette fel a nem feltétlenül költői kérdést az egyik panaszos.

Egy másik személy nagyon hasonló élményről számolt be. „A feleségem telefonja ezt csinálta a múlt éjszaka, az enyém pedig az azt megelőző éjszaka. Szerintem talán ahhoz lehet köze, ahogy frissül a Samsung SMS app a Galaxy Store-ból" – találgatott.

Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a helyzetet. Átmenetileg megoldásként érdemes lehet letiltani, hogy a Samsung üzenetküldő appja elérje a háttértárat, ezt a Beállítások → Alkalmazások → Samsung Üzenetek → Engedélyek → Tárhely menüben tehetik meg az újabb Galaxy mobilokkal rendelkezők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!