Így kerül a pénze a bankkártyás csalókhoz

Young woman using credit card and laptop Beautiful Femininity Leisure Activity Women Females Comfortable Weekend Activities Domestic Life Currency Young Adult Smiling Buying One Person Eternity Connection Relaxation Joy Modern Technology Lifestyles Indoor
Time to pay. Young pretty joyful woman using credit card and laptop while paying the bills and sitting in bedroom.
Vágólapra másolva!
Akár mobiljátékokban is tisztára moshatják a lenyúlt összegeket.
Vágólapra másolva!

A modern emberek egyik rémálma, hogy egy online szolgáltatásból kiszivárognak a bankkártyáik adatai, majd a bűnözők pénzt emelnek le a bankszámláikról. Persze felmerül a kérdés, hogy miként képesek ezt anélkül megtenni a tolvajok, hogy lebuknának? Hogyan mossák tisztára a pénzt?

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Zinkevych/Maruzhenko Yaroslav

A német Kromtech biztonsági cég érdekes példát talált a pénzmosásra: a lopott kártyaadatokkal visszaélők újabban már free-to-play mobiljátékokat is használnak a célra. Elsőként teljesen automatizált módon Apple-fiókokat és Google-fiókokat hoznak létre, majd ezekbe bejelentkezve mikrotranzakciós vásárlásokat hajtanak végre a Clash of Clans és Clash Royale jellegű játékokban a lopott kártyaadatokkal.

Ezután eladják az interneten ezeket a felhasználói fiókokat a játékokra rákattant mobilozóknak, így válik számukra ténylegesen elérhetővé a lopott pénz.

Persze a bűnözők kevesebb pénzt kérnek a felhasználói fiókokért, mint amilyen értékben mikrotranzakciós vásárlásokat hajtottak végre bennük, különben nem lenne vonzó a vevők számára a megvásárlásuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!